Thumbnail
Προσωρινή εμπλοκή στο σχέδιο «Αθηνά» - Φήμες για νέες μικροαλλαγές

 

Προσωρινή εμπλοκή στο σχέδιο «Αθηνά» - Φήμες για νέες μικροαλλαγές
 
Τελειωμό δεν έχει η υπόθεση του σχεδίου «Αθηνά», καθώς την Τετάρτη (20/3) αποσύρθηκε τροπολογία η οποία πρέπει να ψηφιστεί για να εφαρμοστεί το Σχέδιο Αθηνά.
 
Η τροπολογία ορίζει ότι στο τέλος του άρθρου 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) προστίθεται μία ακόμη παράγραφος, η 10, η οποία ορίζει τα εξής: Α.Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου, μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Β.  Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
 
Η συγκεκριμένη τροπολογία περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», αλλά τελικά αποσύρθηκε.
 
Ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου με δηλώσεις του στη Βουλή εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι είναι ζήτημα τεχνικής φύσης.
 
Συνεπώς, καθυστερεί κι άλλο η έγκριση του σχεδίου «Αθηνά» και πλέον προσδιορίζεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (πιθανότατα Τρίτη), ενώ πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο για πιθανές μικροαλλαγές (στην περίπτωση του Αιγίου).
 
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το βράδυ, το υπουργείο δημοσίευσε τον τελικό ακαδημαϊκό χάρτη που θα περιλαμβάνεται στο φετινό μηχανογραφικό.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites
«Σας ρωτάμε, κύριε πρύτανη, θεωρείτε δίκαιο αυτό το χαράτσι που μας επιβάλλετε να αποτελεί προϋπόθεση για την απόκτηση του πτυχίου μας;»
«Χαράτσι» στη μόρφωση: Τελειόφοιτοι αποκλείονται από την ορκωμοσία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λόγω φοιτητικής μέριμνας
«Σας ρωτάμε, κύριε πρύτανη, θεωρείτε δίκαιο αυτό το χαράτσι που μας επιβάλλετε να αποτελεί προϋπόθεση για την απόκτηση του πτυχίου μας;»
bill gates
Ο Bill Gates αποκαλύπτει: Αυτά τα τρία επαγγέλματα δεν «αγγίζει» η τεχνητή νοημοσύνη
Παρά την επέλαση της AI στην αγορά εργασίας, ο συνιδρυτής της Microsoft εντοπίζει τρεις τομείς που θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται ανθρώπινο μυαλό
Ο Bill Gates αποκαλύπτει: Αυτά τα τρία επαγγέλματα δεν «αγγίζει» η τεχνητή νοημοσύνη