Thumbnail
Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης προς τους τρεις εργαζόμενους που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και κατηγορούνται για το επεισόδιο που σημειώθηκε με τον Γερμανό πρόξενο στην πόλη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα…  

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης προς τους τρεις εργαζόμενους που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και κατηγορούνται για το επεισόδιο που σημειώθηκε με τον Γερμανό πρόξενο στην πόλη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα…

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Επίσης, αύριο, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, θα γίνει νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 12.00 στα δικαστήρια 
 
 
Ενόψει της ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ (Θ. Αγαπητός, δάσκαλος, Σ. Αρβανίτης και Θ. Κυρατζόπουλος, δημοτικοί υπάλληλοι), 
 
την Τετάρτη 28/11, καλούμαστε όλοι να συμπαρασταθούμε-συμπαραταχθούμε.
 
 
*Ηλεκτρονική ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ στο agwnas.wordpress.com
 
 
ΔΡΑΣΕΙΣ
 
-Δευτέρα 26/11, 12 το μεσημέρι, ΕΔΟΘ: Συνέντευξη Τύπου
 
-Τρίτη 27/11, 6μ.μ., άγ. Βενιζέλου: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
 
-Τετάρτη 28/11, 12 το μεσημέρι, Δικαστήρια Θεσ/νίκης: ΟΛΟΙ στη ΔΙΚΗ για την ΑΘΩΩΣΗ κι ΟΡΙΣΤΙΚΗ 
 
ΑΠΑΛΛΑΓΗ των 3 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
 
ΚΑΛΟΥΝ: Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα Θεσ/νίκης - 
 
Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης - Σύλλογοι Εργαζομένων Ο.Τ.Α. - Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. - 
 
Συνέλευση Εργαζόμενων ΜΕΤΡΟ - Φοιτητικοί Σύλλογοι - Πρωτοβουλίες & Επιτροπές Κατοίκων
 
 
Για την Τετάρτη 28/11 έχουν κηρύξει 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 
 
οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε., οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσ/νίκης
 
καθώς και η ΑΔΕΔΥ  για όλη την περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας.
 
Με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) 
 
και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων και Δημοτ. Επιχειρήσεων Ν. Θεσ/νίκης
 
Σημαντικά Μηνύματα Αλληλεγγύης απο το εξωτερικό
 
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ανακοινώνει ότι εκτός των 129 ψηφισμάτων συμπαράστασης, για την δίκη των 3 συνδικαλιστών Θ. Αγαπητού, Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλου, που έχουν σταλεί μέχρι τώρα από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς (Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους, Πρωτοβουλίες κ.ά.) από όλη την Ελλάδα, έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές και δηλώσεις συμπαράστασης από Συνδικάτα και προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσα σ’ αυτές, είναι οι παρακάτω:
 
“August 80” – Η μεγαλύτερη ένωση συνδικάτων στην Πολωνία
Daniel Kreutz – πρώην βουλετής (1990-2000) του Ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας – μέλος της ver.di και ΑΤΤΑC Γερμανίας.
Helmut Born – πρόεδρος Δ.Σ. της NRW (΄Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων) Γερμανίας.
Eric Toussaint – CADTM (Επιτροπή για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου)
Christian Celdran – Επιστημονικός Σύμβουλος ATTAC Γαλλίας
Ricardo Rodilla – ΄Ενωση Συνδικάτων (και συνδικάτων εκπ/κών) Καταλωνίας
Chantal Pasquier – Εκπρόσωπος του Συνδικάτου SNA Banque de France Solidaires
Monika Karbowska – Πρόεδρος του Universite Europeenne Populair Association Loi 1901
Nicole Benayoun – συνδικαλιστής δάσκαλος μέλος του SNES-FSU France
Και πολλοί συνδικαλιστές μέλη σωματείων εκπ/κών και καθηγητές/ τριες πανεπιστημίων από Γαλλία και Πολωνία.
 
===================================
Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αγ. Αναργύρων
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Τηλ: 2102619819  fax: 2102615082
 

Καταδικάζουμε

τις   συλλήψεις των 2 εργαζομένων στο δήμο Ευόσμου- Κορδελιού και  του δασκάλου Θανάση Αγαπητού, μέλους του Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ - ΕΔΟΘ και πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ για τη διαμαρτυρία τους κατά τη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης δημάρχων  για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στις αθρόες απολύσεις, στις βάρβαρες περικοπές, στους αβάσταχτους φόρους  και στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Απαιτούμε

την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος των τριών εργαζομένων

ΤΟ    Δ.Σ

Απόσπασμα  από δήλωση του δασκάλου Θανάση Αγαπητού

Για το δικαίωμα αλλά και την  υποχρέωση του αγώνα

Θανάσης Αγαπητός

Προς τους μαθητές μου, τους γονείς τους και τους συναδέλφους μου, τους συντρόφους μου στη δουλειά και τον αγώνα.

Ως δάσκαλος, σκεπτόμενος άνθρωπος, αλλά και ως ενεργός πολίτης που ασχολείται με τα κοινά για πάνω από 30 χρόνια θα ήθελα να σας απευθύνω αυτά τα λίγα λόγια.

Την Παρασκευή 16/11/12 στις 11:45 π.μ. με το τέλος της εκδήλωσης του σχολείου μου για την επέτειο του Πολυτεχνείου ( 107ο  Δημοτικό Σχολείο - Τμήμα Ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες), έγινε με κινηματογραφικό τρόπο μπροστά στα μάτια των παιδιών, η απαγωγή - σύλληψή μου και μεταφορά μου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από 4 άνδρες της ασφάλειας.  Όλα αυτά παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, οδηγώντας μας σε συνειρμούς για μια νέα χούντα ενάντια στο λαό σήμερα. Μια περιστολή της ελευθερίας που έρχεται να συμπληρώσει τον οικονομικό και κοινωνικό σφαγιασμό. Παρέρχομαι την κατηγορία σε βάρος μου, ως παντελώς ανυπόστατη έως γελοία. Η πρωτοφανής απόπειρα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο τρομοκράτησης κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, κάθε αντιστεκόμενης φωνής για ζωή και αξιοπρέπεια. Όλα αυτά, αποτελούν κατάλυση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων που ο παγκόσμιος πολιτισμός κατέκτησε με αίμα.

Δεν διώκομαι για καμία παράνομη πράξη. Ούτε με το μέτρο και το νόμο του καθεστώτος μόνιμης “έκτακτης ανάγκης”,  που θέλουν να επιβάλουν.  Ούτε να το ισχυριστούν δεν μπορούν. Διώκομαι, στοχευμένα και προκατασκευασμένα, για την στάση μου, τις ιδέες μου, την δημόσια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα μου, που είναι ταγμένη στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειονότητας. Ανήμερα την 28η Οκτώβρη φέτος,  με είχαν συλλάβει και πάλι. Ήμουν  στο δρόμο, έξω από οποιοδήποτε χώρο διαδήλωσης. Αφού με φώναξαν με το όνομα μου, στη συνέχεια μου είπαν να τους ακολουθήσω για εξακρίβωση στοιχείων!  Ας κάνουν τουλάχιστον μια προσπάθεια να μην προκαλούν ειρωνικά γέλια…

Ποινικοποιείται σήμερα το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου. Τα μέτρα που διαλύουν οικογένειες, σχολεία και νοσοκομεία. Που γεννούν εκατομμύρια ανέργους, νέους ξενιτεμένους και φτωχαίνουν το λαό.

Δεν μπορώ να μην το υπογραμμίσω: Το πρωί της ίδιας μέρας της σύλληψης μου είχε βγει η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ, για να καταγγείλει τη  “βία στην Ελλάδα’’.  Τόση προθυμία και δουλικότητα να ικανοποιηθούν εταίροι – θύτες μας;

Μαζί με τα δικαιώματα και τις ανάγκες, τις δικές μας και των παιδιών μας, για μια αξιοβίωτη ζωή κι ένα ελπιδοφόρο μέλλον, θέλουν να βγάλουν  στην παρανομία και το δικαίωμα στην αντίσταση. Είναι μικρόνοοι! Ειδικά τέτοιες μέρες.

Η εμπειρία της κατοχής νομιμοποίησε βαθειά στην ιστορική μνήμη την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του λαού. Το πολυτεχνείο του ’73, νομιμοποίησε την ΕΞΕΓΕΡΣΗ ενάντια σε κάθε τυραννία και καταπίεση.

Αλλά δεν σας απευθύνω αυτά τα λόγια απλά για να επικαλεστώ το αναφαίρετο δικαίωμα μου, όπως και όλων εσάς, να συμμετέχω στα κοινά και να αγωνίζομαι για μια καλύτερη παιδεία και ένα καλύτερο αύριο.

Είμαι δάσκαλος και δημόσιος λειτουργός. Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές, θεωρώ  καθήκον μου να διδάσκω με τη στάση μου, την αξιοπρέπεια και όχι την μοιρολατρία. Ιδιαίτερα οι δικοί μου μαθητές (παιδιά με ειδικές ανάγκες), πάντα είχαν ανάγκη να προσπερνούν την αδιαφορία και τη δυσκολία. Ειδικότερα σήμερα, που η ανθρωποφάγα παιδεία των περικοπών θεωρεί τη φροντίδα γι αυτούς υπερβολική πολυτέλεια.

==========================

===============================

ΕΛΜΕ Πιερίας

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

του  δασκάλου  ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ και των δημοτικών υπαλλήλων  ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ από το  ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ και ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ από το ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παραμονές Πολυτεχνείου η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου και Θεσσαλονίκης, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο, λόγω της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, την Τετάρτη 28/11/2012, γιατί έκαναν το αυτονόητο. Διαμαρτυρήθηκαν για τις επικείμενες απολύσεις στους ξένους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Είναι γνωστή η τακτική καταστολής και ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την τρικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα των εργαζομένων.

Ό,τι κι αν κάνουν, όσες συλλήψεις και όσες δίκες κι αν στήσουν, οι αγωνιστές, όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δε θα υποταχθούν, δεν θα αναστείλουν την αντίστασή τους, αλλά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  θα κλιμακώσουν την πάλη τους  ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, ενάντια σε κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή του συνόλου της πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

  • ·       Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.
  • ·       ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
  • ·       Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 27/11/2012

========================================

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ    (Δ/νση: Χριστόφορου Περραιβού 8,  Χαϊδάρι 12461- Πληροφορίες: Τσουκάλης Δημήτριος 2105821686, 6934197300, email: [email protected])

Χαϊδάρι 18-11-2012                                                     Προς: Τα μέλη μας

                                                                                                  Τη ΔΟΕ

                                                                                                 Τα Μ.Μ.Ε.

Θέμα: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ-KATAΓΓΕΛΙΑ»

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Mια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων, για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή, δεν τρομοκρατούνται.

Η αντίσταση στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων δεν ποινικοποιείται και δεν καταστέλλεται.

·        Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

·        Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η ενότητα η δύναμή μας.

 

 

3ωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής - διαβάστε εδώ

 
 
 
Δείτε τα ψηφίσματα αλληλεγγύης της  προηγούμενης δίκης που πηρε αναβολή ΕΔΩ
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ