Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία
Περισσότεροι από 30 γονείς κινήθηκαν νομικά

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έστειλε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς που έκαψε το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση», που εμπλέκεται στην υπόθεση με την τροφική δηλητηρίαση μαθητών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά».

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Στις φλόγες παραδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής (19/5) οι εγκαταστάσεις εταιρείας στην ΒΙΠΕ Λαμίας.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για την εταιρεία καθώς η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας το κτίριο, αλλά και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρίσκονταν στον χώρο.

Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με 40 πυροσβέστες, 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο ωστόσο η κατάσταση ήταν δύσκολη. Το μόνο που κατάφεραν οι πυροσβέστες ήταν να μπουν με αντιασφυξιογόνες μάσκες στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι.

Πάνω από 30 μηνύσεις γονέων

Περισσότεροι από 30 γονείς κινήθηκαν νομικά μετά τα σημάδια τροφικής δηλητηρίασης που παρουσίασαν τα παιδιά τους. Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, ενώ το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε ελέγχους στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Η μητέρα ενός παιδιού που υπέστη δηλητηρίαση, δήλωσε ότι πάντα υπήρχαν παράπονα. «Δώσανε τα σχολικά γεύματα, το έφερε στο σπίτι ο γιος μου το μεσημέρι, το ανοίξαμε για να το φάει και εκείνη την ώρα είχε γυρίσει η κόρη μου από τον παιδικό σταθμό. Της άρεσαν τα μακαρόνια με τον κιμά οπότε ο γιος μου δεν έφαγε καθόλου και το έφαγε η τρίχρονη κόρη μου. Έκλαιγε, πονούσε πάρα πολύ η κοιλιά της. Εμείς είμαστε σε μία ομάδα όλοι οι γονείς από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας μέσω viber από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οπότε ενημερωνόμαστε και βλέπω στην ομάδα έχουν αναρτηθεί πάρα πολλά μηνύματα με τα ίδια συμπτώματα από άλλους γονείς στα παιδιά τους.

Τότε κατάλαβα ότι δεν είναι απλά μία τυχαία γαστρεντερίτιδα, είναι δηλητηρίαση. Εγώ κατέθεσα μήνυση. Υπήρχαν πάντα παράπονα για το φαγητό, πάντα μύριζε κάπως παράξενα, ειδικά το ψάρι. Εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να είμαστε όλη την ώρα από πάνω να ανοίγουμε και να μυρίζουμε το φαγητό να δούμε εάν είναι καλό. Υποτίθεται ότι έχουν γίνει έλεγχοι. Το φαγητό είναι χυμένο στην τσαντούλα γιατί δεν είναι κλεισμένο αεροστεγώς. Απλά να δοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους γιατί απευθύνονται σε παιδάκια. Μετά από δύο χρόνια, μετά από τρία χρόνια αυτή η εταιρία θα συνεχίσει ξανά να δίνει στα παιδιά μας φαγητό. Με ενοχλεί ακόμα πιο πολύ ότι ενώ είμαστε μία μικρή κοινωνία κάποιοι αμελούν την υγεία των παιδιών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η φράση «Απορία ψάλτου βηξ»;

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εξετασεισ.jpg
Πανελλήνιες - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στις σημερινές εξετάσεις και οι απαντήσεις τους στο alfavita.gr
Το alfavita.gr δημοσιεύει πρώτο τα θέματα, τις απαντήσεις και τις εκτιμήσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στις σημερινές εξετάσεις και οι απαντήσεις τους στο alfavita.gr
limeniko_skafos
Θρίλερ με πτώμα άνδρα στη θάλασσα – Είχε δεμένο βαρίδι στο πόδι του
Πτώμα άνδρα ηλικίας περίπου 40 με 45 ετών εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά Μαραθώνα σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή. Σχεδόν 20...
Θρίλερ με πτώμα άνδρα στη θάλασσα – Είχε δεμένο βαρίδι στο πόδι του
εκπαιδευτικοσ γραφειοκρατια
Διευθυντές σχολείων: Προτάσεις για μείωση της άχρηστης γραφειοκρατίας των σχολικών μονάδων
Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Δ/ντών-Δ/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Όλα τα  στοιχεία που είναι καταχωρημένα από τις σχολικές...
Διευθυντές σχολείων: Προτάσεις για μείωση της άχρηστης γραφειοκρατίας των σχολικών μονάδων