Τα τεράστια αυτά ζώα, φτάνουν συχνά το 1,5 μέτρο σε μήκος και αυτή ήταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις μαζικού θανάτου τόσων πολλών του είδους.

 

Με ένα μακάβριο σκηνικό που αποτελεί επιστημονικό μυστήριο ήρθε αντιμέτωπος ο φωτογράφος Κρις Έλμενχερστ, ο οποίος αναζητώντας για απολιθώματα φάλαινας σε απομονωμένη περιοχή της παραλίας Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια, αντίκρισε εκατοντάδες νεκρά γιγάντια καλαμάρια που είχαν ξεβραστεί στην παραλία Capitola, ενώ οι γενικές απώλειες υπολογίζονται σε χιλιάδες.

Τα τεράστια αυτά ζώα, φτάνουν συχνά το 1,5 μέτρο σε μήκος και αυτή ήταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις μαζικού θανάτου τόσων πολλών του είδους.

Για το μακάβριο φαινόμενο, οι επιστήμονες αποδίδουν διαφορετικές εξηγήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων περιλαμβάνουν την αλλαγή του κλίματος και των νερών του πλανήτη ή διάφορα είδη τοξικών φυκιών που αποπροσανατολίζουν το καλαμάρι, οδηγώντας το στη στεριά.

Ωστόσο, αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η αιτία είναι πιο άμεση. Είναι πιθανό να μην πρόλαβαν την απότομη αλλαγή της παλίρροιας και να ξέμειναν στην ακτή, όπως εξηγεί ο Χενκ Γιαν Χόβινγκ, ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο Monterey Bay Aquarium (MBARI) στην Καλιφόρνια.

sofokleousin.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber