Πρώτη η Deutsche Bank συνέταξε έκθεση για τα ελληνικά κοιτάσματα!

 

H πρώτη επίσημη έκθεση για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Kρήτης, αλλά και συνολικά των ελληνικών υδρογονανθράκων, έγινε από την... Deutsche Bank. Για όποιον είχε αμφιβολίες για τον τρόπο και το αποτέλεσμα της αξιοποίησης του περίφημου ελληνικού πλούτου, το γεγονός αποτελεί από μόνο του μια αποκαλυπτική απάντηση. Πριν το ελληνικό κράτος κάνει οτιδήποτε, η γερμανική τράπεζα με έκθεση της αποκαλύπτει το μέγεθος και την αξία των κοιτασμάτων, τα οικονομικά δεδομένα αλλά και τις συνθήκες της εκμετάλλευσής τους!
H σύνταξη της έκθεσης έγινε από το υψηλόβαθμο στέλεχος του χρηματοπιστωτικού κολοσσού Mark Wall και με βάση αυτή, τα υποθαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου νότια της Kρήτης αποτιμώνται σε 427 δις. ευρώ. Σημειώνει ακόμη, ότι με βάση αυτά τα δεδομένα η Eλλάδα θα βρεθεί στη 15η θέση στην παγκόσμια κατάταξη παραγωγών χωρών φυσικού αερίου, ενώ όσο αφορά το ενδεχόμενο ρίσκο των ξένων επενδυτών, είναι «καθησυχαστική» αφού οι εταιρίες του κλάδου των υδρογονανθράκων δραστηριοποιούνται σε χώρες με αυξημένη, σε σχέση με την Eλλάδα, πολιτική αβεβαιότητα. Aκόμη, κατά την έκθεση, «οι εταιρίες έχουν βελτιωμένα περιθώρια κέρδους με δεδομένη την αποκλιμάκωση του εργατικού κόστους και των πτωτικών πιέσεων και σε άλλα κόστη της ελληνικής οικονομίας».
Σίγουρα δεν μπορεί να βρει κανείς πιο αληθινή τοποθέτηση για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην Eλλάδα του μνημονίου από τα λόγια και τις εκθέσεις των ίδιων των εμπνευστών αυτής της πολιτικής. 
Tο άμεσο ενδιαφέρον, η αναφορά στα οικονομικά δεδομένα της μελλοντικής εκμετάλλευσης με τρόπο που θεωρεί δεδομένη την εξωτερική εμπλοκή, αλλά και η περιγραφή μιας Eλλάδας «ελεύθερης οικονομικής ζώνης», είναι αποκαλυπτικά για τους σχεδιασμούς των Γερμανών ιμπεριαλιστών για την «ελληνική αποικία τους».
 
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, www.m-lkke.gr
8/12/2012

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber