Απολύσεις με ονοματεπώνυμο απαιτεί η τρόικα

Απολύσεις με ονοματεπώνυμο απαιτεί η τρόικα
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel»

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» βάζει φωτιές στον ελληνικό δημόσιο τομέα. Η τρόικα δεν ζήτησε απλώς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του 2012, αλλά απαίτησε και λίστα με το ονοματεπώνυμό τους.
 
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε πάντως το δημοσίευμα που προκάλεσε νέα αναστάτωση στους δημοσίους υπαλλήλους.
 
Υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.
 
Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 εργαζόμενοι και 25.000 εντός του 2013.
 
Την Παρασκευή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωνε με εσωτερικό σημείωμα ότι η διαθεσιμότητα σημαίνει μετακίνηση και όχι απόλυση, ενώ η ΑΔΕΔΥ σε συνάντηση που είχε για το θέμα με τον υπουργό δεν πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις και γι' αυτό κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
TO BHMA

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber