Πού να αποθηκεύσετε το γάλα σας

Όπως ο φούρνος σας, έτσι και το ψυγείο σας έχει σημεία με πιο χαμηλή και πιο υψηλή θερμοκρασία, επηρεάζοντας την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής των τροφίμων σας.

Το σημείο με τις πιο έντονες διακυμάνσεις θερμοκρασίας είναι η πόρτα του ψυγείου. Είναι, άλλωστε, το πιο ζεστό σημείο στο ψυγείο σας. Σκεφτείτε ότι κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα, εισέρχεται ζεστός αέρας, επηρεάζοντας τη θερμοκρασία όλων των τροφίμων που φυλάσσονται εκεί.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες και οι συχνές διακυμάνσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αλλοίωσης των τροφίμων, ειδικά του γάλακτος και της κρέμας γάλακτος. Παρόλο που ένα λίτρο ή μισό λίτρο γάλα μπορεί να χωρέσει τέλεια στις θήκες της πόρτας του ψυγείου, οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να οδηγήσουν στην πήξη του γάλακτος πριν προλάβετε να το καταναλώσετε.

Επιπλέον, η ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων ευνοείται σε πιο ζεστό περιβάλλον. Όσο περισσότερο εκτίθεται το γάλα στη ζέστη της κουζίνας, τόσο πιο γρήγορα αναπτύσσονται βακτήρια.

Για να διατηρήσετε το γάλα σας φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα, τοποθετήστε το στο πίσω μέρος του ψυγείου, σε ένα ράφι κοντά στο κέντρο ή χαμηλά. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει, επομένως τα πάνω ράφια μπορεί να έχουν λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία από τα χαμηλότερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber