Προτεραιότητα του η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Με την επίσκεψη του Σωτήρη Τσιόδρα και τα θέματα που αφορούσαν τον κορονοϊό ξεκίνησε τα νέα του καθήκοντα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία αλλά η πανδημία είναι παρούσα. Θα πρέπει να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά ξεκινάει από αύριο», είχε δηλώσει χθες κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και το πρωί της Παρασκευής έπιασε δουλειά.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα εμβόλια της Covid.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς, οι οποίοι είναι 35.000 παραπάνω σε σχέση με πέρυσι αλλά σημαντικά χαμηλότεροι από την εποχή της πανδημίας. Η κοινωνία έχει χαλαρώσει, αλλά ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ» σημείωσε και προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τη χθεσινή του δήλωση, ότι «έχουμε μείνει πίσω στους εμβολιασμούς», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη και την κυρία Αγαπηδάκη ότι δεν υπάρχει στην παρούσα φάση πίεση στο σύστημα Υγείας και επίσης αναφέρθηκε σε «καλό ισοζύγιο» εισαγωγών και εξιτηρίων στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι σε κίνδυνο οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber