Συνήθως, το 58% των ενηλίκων είναι 37 ετών και γνώριζαν ότι μιλούσαν με ανήλικη, ενώ ένας στους έξι είναι 41 ετών και προχώρησαν σε αποπλάνηση ανηλίκου και πίεση

Τεράστιοι φαίνεται να είναι οι αριθμοί υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχονται ανήλικοι μέσω social media.

Σύμφωνα με στοιχεία από ευρωπαϊκούς οργανισμούς που παρουσιάστηκαν στο MEGA, δύο στα τρία παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο, και κυρίως πλήττονται κορίτσια (σε ποσοστό 79%), ΛΟΑΤΚΙ, άτομα από εθνικές μειονότητες και αγόρια (σε ποσοστό 57%). 

Πιο ευάλωτα σε διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση είναι παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών, καθώς και ένας στους τέσσερις ανήλικους 9 ως 12 ετών, αλλά και παιδιά κάτω των 9 ετών (σε ποσοστό 14%).

Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το διάστημα Ιανουρίου – Ιουνίου 2023 δέχτηκε 82 κλήσεις για περιστατικά στο διαδίκτυο. Από τις κλήσεις αυτές το 15% αφορούσε σεξουαλικό εκβιασμό, το 15% για μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο και 42% για προβληματική χρήση διαδικτύου.

Συνήθως, το 58% των ενηλίκων είναι 37 ετών και γνώριζαν ότι μιλούσαν με ανήλικη, ενώ ένας στους έξι είναι 41 ετών και προχώρησαν σε αποπλάνηση ανηλίκου και πίεση.

Οι ειδικοί συστήνουν στα παιδιά να μιλούν στους γονείς τους, ενώ παράλληλα μπορούν να απευθυνθούν στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είτε τηλεφωνικά (210-6007686) είτε διαδικτυακά (info@help-line.gr).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber