ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στο Ρέθυμνο - «Αποφύγετε την περιοχή Άγιος Βασίλειος»

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο ενώ στάλθηκε μήνυμα με το 112 στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή Άγιος Βασίλειος.

Η φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου στην περιοχή Φωτεινού, κατακαίει αγροτολιβαδική και θαμνώδη έκταση.

Η πυρκαγιά είναι σε δύσβατη περιοχή του νομού της Κρήτης και μόλις αυτή την ώρα ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα συνδράμοντας, τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δυο ελικόπτερα και μια ομάδα πεζοπόρων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή διαβεβαίωσε πως δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και η μάχη δίνεται σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό Αγκουσελιανά, όπου ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια στιγμή οι φωτιές σε Αρκαλοχώρι (σε χωματερή) και Πρινιά Ηρακλείου οριοθετήθηκαν σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργο Τσικαλά.

Οριοθετήθηκαν τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Σημειώνεται πως μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και για την κατάσβεση δυο φωτιών σε διαφορετικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Η μια αφορά σε πυρκαγιά στον Πρινιά του Δήμου Γόρτυνας, ενώ ένα ακόμη πύρινο μέτωπο έχει εκδηλωθεί στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος σε έκταση χωματερής.

«Άμεσα στον Πρινιά έσπευσαν και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργο Τσικαλά και στο μέτωπο του Πρινιά αλλά και στο Αρκαλοχώρι, οι πυρκαγιές έχουν οριοθετηθεί ασφαλώς, ενώ στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber