Τα δύο ζώα είχαν εγκλωβιστεί σε μία ερημική παραλία

Δύο γαϊδουράκια εγκλωβίστηκαν σε απόκρημνη και ερημική παραλία στη Κάρπαθο και χθες το απόγευμα (05/06) πραγματοποιήθηκε η διάσωσή τους από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ερημική παραλία βρίσκεται στη βόρεια Κάρπαθο και είναι προστατευόμενη περιοχή Νatura 2000.

Οι άνδρες του Πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, σε συνεργασία με τον λιμενικό σταθμό Διαφανίου, αλλά και στελέχη του φορέα διαχείρισης Βόρειας Καρπάθου καθώς και εθελοντές, μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώα τα δύο ζώα και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Συγκεκριμένα τα ζώα τραβήχτηκαν στην παρακείμενη προσβάσιμη παραλία «Βανάντα», αφού πρώτα οι πυροσβέστες τους φόρεσαν σωσίβια. Στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια συνέδραμε ιδιωτικό σκάφος για τη μεταφορά τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber