Πώς είναι τα αυγά του ταυροκέφαλου καρχαρία

Σίγουρα αυτό το είδος αυγού δεν το έχετε δει ξανά. Πρόκειται για τα αυγά του ταυροκέφαλου καρχαρία.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα την εικόνα, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα περισσότερα είδη καρχαρία είναι ωοζωοτόκα, δηλαδή τα  αυγά με τα έμβρυα μένουν μέσα στο σώμα της μαμάς και αφού εκκολαφθούν, τα μικρά βγαίνουν "έτοιμα" από το σώμα της.

Στην φωτογραφία που παρουσιάζει η σελίδα του facebook «Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα», βλέπουμε στο πάνω μέρος το αυγό είναι ενός ταυροκέφαλου καρχαρία, ένα είδος καρχαρία που συναντάμε σε νερά του Ειρηνικού του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού.

Τα αυγά αυτά μοιάζουν με βίδες αλλά όχι τυχαία, καθώς οι καρχαρίες τα αφήνουν να εκκολαφθούν κοντά ή πάνω σε βράχια (μέσα στο νερό) οπότε αυτό το σχήμα βοηθάει να "βιδώσει" το αυγό στα βράχια και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο σταθερό και άρα ασφαλές.

Το αυγό στο κάτω μέρος της φωτογραφίας, με το παρατσούκλι «το πορτοφόλι της γοργόνας» δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε από ποιο είδος καρχαρία είναι επειδή σχεδόν τα 3 από τα 10 είδη καρχαρία που γεννούν αυγά γεννούν τέτοια αυγά. 

Είναι ένας σάκος με μικρές σχισμές στο πλάι για να περνάει το νερό και να μπορεί το μικρό να ανασαίνει και έχει αυτούς τους γάντζους στις άκρες για να "πιάνεται" και να μην το παρασύρουν τα κύματα.

Πιθανότατα, το όνομά της προέκυψε από το γεγονός ότι όταν τύχαινε να ξεβραστεί ένα τέτοιο αυγό στην παραλία οι άνθρωποι που δεν ήξεραν τι μπορεί να ήταν, πίστευαν πως είναι ένα αντικείμενο για να βάζει μέσα μια γοργόνα την ταυτότητα και τα χρήματά της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber