Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε ήδη από τα τέλη Δεκέμβρη, ενώ στις 6 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι πωλήθηκαν και όποιος πρόλαβε… τον ΛΕΞ είδε!

Μετά τις θρυλικές συναυλίες που έδωσε το 2022 στη Νέα Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη, ο ράπερ Λεξ πέταξε για την Αγγλία και έβαλε «φωτιά» στο Islington Assembly Hall.

Στη σκηνή ανέβηκαν μαζί του οι Dof Twogee και Squeezy Ank, ξεσήκωσαν τα πλήθη και αποθεώθηκαν.

Σημειώνεται, ότι η συναυλία ήταν sold out εδώ και έναν μήνα περίπου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε ήδη από τα τέλη Δεκέμβρη, ενώ στις 6 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι πωλήθηκαν και όποιος πρόλαβε… τον ΛΕΞ είδε!

Η υποδοχή που επιφύλαξε στον ΛΕΞ ο κόσμος ήταν θερμή, με συνθήματα και πανό με τους στίχους του.

Σημειώνεται ότι έναν μήνα πριν ο ΛΕΞ συμμετείχε σε «μυστική» συναυλία στην υπό κατάληψη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές των καλλιτεχνών, εξισώνοντας τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με τα απολυτήρια λυκείου.

Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ενώ διαβάστηκε το κείμενο διαμαρτυρίας των σπουδαστών στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Ποιο είναι λοιπόν, το «μουσικό φαινόμενο» ΛΕΞ;

Ο ΛΕΞ -το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξης Λαναράς- γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου.

Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys), οι οποίοι το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια.

Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους αλλά αποφάσισαν να διαλυθούν και ακολουθήσουν σόλο καριέρα.

Τρία χρόνια μετά, το 2010, ξεκίνησε η σόλο καριέρα του. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο «Ταπεινοί και Πεινασμένοι» και έκτοτε η μουσική και οι στίχοι του αφορούν στην οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά, τις κοινωνικές ανισότητες και τις μικροπαραβατικότητες.

Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «2XXX» και το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποίησε μια συναυλία στο θέατρο Πέτρας της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 θεατές.

Ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου «Λεξ, Ένα αστέρι από τσιμέντο» γράφει ότι είναι απλώς ένας ράπερ και πως δεν υπήρξε ποτέ «ποιητής της νέας γενιάς», όπως πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει.

«Ποτέ δεν υπήρξα ποιητής και ποτέ δεν ένιωσα ότι υπήρξα, για να είμαι ειλικρινής δεν θεωρώ ότι έχω παιδευτεί αρκετά σε πνευματικό επίπεδο ώστε να παράγω ποίηση, τουλάχιστον όπως την έχω στο μυαλό μου. Αυτό που κάνω δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλή τέχνη και το πιο πιθανό είναι ότι δεν φιλοδοξεί κιόλας να είναι. Είμαι ένας ράπερ στην Ελλάδα. Αυτό…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Λεξ ... ενοχλεί γιατί ξαναβγάζει τα πιτσιρίκια στον δρόμο, ξαναδένει παρέες, ξυπνάει όνειρα...

Να τι είχε γράψει για τον Λεξ ο Στέφανος Μαντζαρίδης:

"Ραπ δεν ακούω, να το ξεκαθαρίσουμε. Άλλα είναι τα δικά μου μουσικά ακούσματα, άλλης γενιάς προϊόν ο υποφαινόμενος γαρ... Και τον ΛΕΞ τον έμαθα από τον γιο μου στην συναυλία της Ν. Σμύρνης.
Όμως...
Ο ΛΕΞ κατάφερε ήδη να μιλήσει στην καρδιά μου. Και το κατάφερε γιατί ενοχλεί...

Ενοχλεί όλους εκείνους που βολεύονται όταν τα νέα παιδιά παραμένουν υπνωτισμένα, βαλτωμένα στο τέλμα της υποκουλτούρας και των κενών προτύπων που πλασάρουν αδιάκοπα τα ΜΜΕ με στόχο την πλήρη αδρανοποίηση τους.

Ενοχλεί γιατί ξυπνάει μέσα τους την επαναστατικότητα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη για τη νέα γενιά. Που με τον κόσμο που φτιάξαμε όλοι εμείς οι παλιότεροι θα έπρεπε να είχε αρπάξει μια σανίδα και να μας είχε στείλει όλους στον αγύριστο...
Ενοχλεί γιατί κάνει τον 18χρονο γιο μου να καβαλάει ένα τρένο και να πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για ένα live αντί να παραμένει κολλημένος μπροστά σε μια οθόνη...

Ενοχλεί γιατί ξαναβγάζει τα πιτσιρίκια στον δρόμο, ξαναδένει παρέες, ξυπνάει όνειρα...

Ενοχλεί γιατί κάνει και πάλι το αίμα τους να βράζει, ξυπνάει την κοιμισμένη οργή τους για τον σκατόκοσμο που τους παραδίδουμε. Και τους κάνει να θέλουν να τον αλλάξουν από τα συνθέμελα του...

Ενοχλεί γιατί κάνει τα μάτια των παιδιών μας να λάμπουν ξανά με μια φλόγα που κάνει όλους τους κυρ-Παντελήδες να χάνουν τον ύπνο τους...

Ο ΛΕΞ ενοχλεί..

Κι όσο υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν το σύστημα να εξοργίζεται, υπάρχει ελπίδα. Ελπίδα για έναν κόσμο διαφορετικό, πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο..."

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber