Πότε έρχονται «καλάθι της Σαρακοστής», «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι των παιχνιδιών»

Νέες κατηγορίες προϊόντων αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο «καλάθι του νοικοκυριού». Από τα 51 είδη που περιλαμβάνει σήμερα θα φτάσει στα 60, ενώ θα προστεθεί άλλη μια κατηγορία προϊόντων.

Μάλιστα το υπουργείο Ανάπτυξης δρομολογεί τη σχετική διάταξη για τον τρόπο νέας σήμανσης των τιμών των προϊόντων, η οποία θα προβλέπει μεγαλύτερη και ενιαία γραμματοσειρά καθώς και αναφορά της τιμής ανά κιλό ή λίτρο, ώστε οι καταναλωτές να έχουν πλήρη εικόνα του κόστους των προϊόντων που αγοράζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, στο καλάθι θα προστεθεί το μοσχάρι – το οποίο είχε προστεθεί προσωρινά και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων – καθώς και μια σειρά άλλων προϊόντων όπως σοκολατοειδή, το γάλα μακράς διαρκείας, περισσότεροι κωδικοί σε αλλαντικά και κίτρινα τυριάόσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια) και τα αναψυκτικά.

Παράλληλα, τρία νέα καλάθια του νοικοκυριού αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.

Το υπουργείο σχεδιάζει ένα καλάθι με νηστίσιμα είδη λόγω Σαρακοστής, στη συνέχεια θα υπάρξει ένα καλάθι με τα είδη που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι, ενώ σχεδιάζεται και ένα καλάθι για τα παιδιά, όπως συνέβη και στις εορτές των Χριστουγέννων.

Το «καλάθι της Σαρακοστής»

Ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες και σχετικά με το «καλάθι της Σαρακοστής» το οποίο θα εφαρμοστεί από τις 22 Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα.

Θα λειτουργήσει στο «μοντέλο» του «χριστουγεννιάτικου καλαθιού» και θα διαρκέσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με τα επιπλέον προϊόντα αυξημένης εποχικής ζήτησης τα οποία θα προστεθούν. Θαλασσινά, ταραμοσαλάτα και συσκευασμένος χαλβάς είναι τα προϊόντα που έχουν «προκριθεί» ώστε να γεμίσουν το «καλάθι» για την περίοδο της Σαρακοστής.

Έξαλλου όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης ήδη στα «σταθερά» προϊόντα υπάρχουν έτσι κι αλλιώς όσπρια και κατεψυγμένα λαχανικά που καταναλώνονται τη Σαρακοστή.

Το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι των παιχνιδιών»

Το επόμενα δύο «καλάθια» που σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, ακόμα βρίσκονται σε επίπεδο συζητήσεων προκειμένου να εφαρμοστούν την περίοδο του Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι νωρίτερα θα πρέπει να έχει δοθεί και η σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ώστε το μέτρο να πάρει παράταση και πέραν της 31η Μαρτίου που είναι η ισχύς του «καλαθιού του νοικοκυριού»

Εφόσον αυτό συμβεί, την περίοδο του Πάσχα θα προστεθούν στο «καλάθι» επιπλέον προϊόντα, τα οποία παραδοσιακά γεμίζουν το πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί και ένα ακόμη με παιχνίδια σε συνεργασία με τα καταστήματα παιχνιδιών. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με εκείνο που εφαρμόστηκε και τα Χριστούγεννα, στο οποίο μάλιστα συμμετείχε μεγάλος αριθμός καταστημάτων από όλη τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber