Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές – Έρχεται «ανοιξιάτικη» Πρωτοχρονιά

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο ανοιξιάτικος καιρός δε θα είναι προνόμιο όμως μόνο της Ελλάδας το επόμενο διήμερο αφού σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης η Πρωτοχρονιά θα είναι ιδιαίτερα θερμή. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr  οι θερμοκρασίες αναμένεται να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. 

Το Σάββατο  ασθενείς βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.  Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή Πρωτοχρονιάς , τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα , στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι Άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη  γενικά αίθριος καιρός.  Οι Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η θερμή εισβολή που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες στην  Ευρώπη, θα έχει ως αποτέλεσμα τις μεσημεριανές ώρες της Πρωτοχρονιάς 2023 η θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa* (περίπου 1500 μέτρα από την επιφάνεια) να είναι έως και 15 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως διακρίνεται στον παρακάτω Χάρτη 1, στην Κεντρική Ευρώπη η απόκλιση της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 14-15 βαθμούς, ενώ στα νότια τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 4-6 βαθμούς υψηλότερη. Αντίθετα, στη Βορειοδυτική Ευρώπη (Μεγάλη Βρετανία, Σκανδιναβία), αλλά και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά ή σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber