Η «μαγική» οπτική ψευδαίσθηση φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα – Μπορείτε να βρείτε τη λύση;

Σε αυτή την οφθαλμαπάτη θα δείτε ένα χέρι να τοποθετεί μια μεταλλική μπάλα στο κάτω μέρος μιας τσουλήθρας. Αλλά, η μπάλα φαίνεται να κυλά προς τα πάνω, αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας.

Πρόκειται για ένα βίντεο του YouTuber StruckDuck, ο οποίος σκέφτηκε κάτι πολύ έξυπνο για να προβληματίσει τους θεατές του.

 

 

 

 

 

 

Η λύση

Εάν παρακολουθήσετε προς το τέλος του βίντεο, θα δείτε την κάμερα να αλλάζει γωνία για να δείχνει ότι η διαφάνεια είναι στην πραγματικότητα επίπεδη και κεκλιμένη. Αυτό σημαίνει ότι η μπάλα στην πραγματικότητα ταξιδεύει κατά μήκος μιας επίπεδης διαδρομής και η γωνία της κάμερας την κάνει απλώς να μοιάζει με μια μπάλα που κινείται προς τα πάνω σε μια τσουλήθρα αντί για κάτω.

Αυτό εξηγεί γιατί κάθε φορά που η μπάλα βρίσκεται στην κορυφή της τσουλήθρας, μένει ακίνητη και δεν πέφτει στο κάτω μέρος όπως θα έκανε σε μια  τσουλήθρα παιδικής χαράς.

Μπορείς επίσης να κοιτάξεις την μπάλα. Γίνεται μικρότερο καθώς ταξιδεύει προς τα πάνω στη διαφάνεια επειδή απομακρύνεται από την κάμερα.

Ο θεατής μπορεί επίσης να δει ότι η σκάλα προς τη διαφάνεια δεν είναι καν συνδεδεμένη με την ίδια τη διαφάνεια. Εάν τοποθετούσατε την μπάλα στην κορυφή της σκάλας, απλά θα έπεφτε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber