Την παραπομπή του Λάμπρου Φιλίππου σε δίκη για «βιασμό κατά συρροή κατ΄εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα» ζητά η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Την άγρια σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων γυναικών, δύο εκ των οποίων είναι μάλιστα αδελφές, από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λάμπρο Φιλίππου κατά το χρονικό διάστημα από το 2008-2015, αποτυπώνει σε πρότασή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο η αρμόδια εισαγγελέας, ζητώντας την παραπομπή σε δίκη του 41χρονου καλλιτέχνη για το αδίκημα του «βιασμού κατά συρροή κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα».

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι καταθέσεις των δύο αδελφών στην ανακρίτρια, είναι εκείνες που οδηγούν τον ηθοποιό στον προθάλαμο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την ώρα που ο κατηγορούμενος αρνείται τα όσα του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για συναινετικές ερωτικές σχέσεις μαζί τους χωρίς την άσκηση βίας.

​Ωστόσο, ο κατηγορούμενος αρνείται μέχρι κεραίας τα όσα του αποδίδουν οι καταγγέλλουσες, ανάμεσά τους και ηθοποιός με διεθνή καριέρα και διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις δύο καταγγέλλουσες αδελφές), κάνοντας λόγο για συναινετικές ερωτικές σχέσεις μαζί τους χωρίς την άσκηση βίας. Ενας ισχυρισμός, όμως, που δεν έγινε δεκτός από την εισαγγελέα, καθώς αυτός «δεν αναιρεί την τέλεση των παραπάνω αξιόποινων πράξεων, αφού ο κατηγορούμενος γενικά με πιεστικό και χειριστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας ως όχημα τη θεατρική διδασκαλία, οδήγησε τις εγκαλούσες σε πιεστικές και ασφυκτικές συνθήκες για να τελέσει τα παραπάνω αδικήματα».

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η πρόταση της εισαγγελέως είναι κόλαφος για τον ηθοποιό και μένει πλέον να εκδοθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο βούλευμα που θα κρίνει οριστικά το ζήτημα της παραπομπής του ή μη σε δίκη. «Αρχικά με όλες τις εγκαλούσες ο κατηγορούμενος υπήρξε υποστηρικτικός και αρωγός στην προσπάθειά τους να διακριθούν στον καλλιτεχνικό χώρο, στη συνέχεια ωστόσο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας τους και την επιθυμία τους να ανελιχθούν επαγγελματικά, εξανάγκασε αυτές με σωματική βία να ανεχθούν κατά περίπτωση γενετήσιες πράξεις σε βάρος τους», αναφέρει η εισαγγελέας για τον 41χρονο, παραθέτοντας στη συνέχεια τα στοιχεία εκείνα που, κατά την κρίση της, είναι ικανά να οδηγήσουν τον ηθοποιό και δάσκαλο υποκριτικής σε δίκη.

Το χρονικό - Τι προηγήθηκε

Οι μαρτυρίες πέντε γυναικών που κατήγγειλαν τον γνωστό ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό και κακοποιητική δράση, οδήγησαν στη δίωξη σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, κατά του οποίου έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από συνολικά τέσσερα θύματα, εκ των οποίων τα δύο ήταν ανήλικα κατά την περίοδο της κακοποιητικής του δράσης.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2021 από επίσης γνωστή ηθοποιό με καριέρα στο εξωτερικό και την αδελφή της.
Οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι υπήρξαν κατ’ εξακολούθηση θύματα βιασμού, από το 2008 ως το 2014, όντας και οι δύο ανήλικες.
Η μικρότερη αδερφή μάλιστα κατέθεσε πως το 2012 επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, μην αντέχοντας τη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από τον Λάμπρο Φιλίππου.

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε περίπου την ίδια περίοδο, από νεαρή γυναίκα που κατήγγειλε και αυτή ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον Λάμπρο Φιλίππου, τον Απρίλιο του 2014.

Η τρίτη μήνυση, που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2021 είναι από 28χρονη που κατήγγειλε ότι ο Λάμπρος Φιλίππου την βίασε κατά τη διάρκεια μιας πρόβας και ενώ ο γνωστός ηθοποιός είχε αναλάβει να τη βοηθήσει με τις εξετάσεις που θα έδινε στη δραματική σχολή.

Οι μαρτυρίες των γυναικών που κατήγγειλαν τον Λάμπρο Φιλίππου, είναι συγκλονιστικές.

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την πόρτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε…», περιγράφει μία από τις δύο αδελφές που κατήγγειλε πως ο ηθοποιός την παρέσυρε στο σπίτι του και τη βίασε το καλοκαίρι του 2008, όταν αυτή ήταν μόνο 15 ετών.

«Γδύθηκε, εγώ του έλεγα “όχι, όχι” και μπήκε με το πέος του στο αιδοίο μου. Τότε άρχισε να γίνεται πάρα πολύ βίαιος. Με χαστούκιζε με τρομερή δύναμη στο πρόσωπο, με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή», υποστηρίζει στην κατάθεσή της η καταγγέλλουσα στη δεύτερη μήνυση.

Η 28χρονη καταγγέλουσα στην τρίτη κατά σειρά μήνυση, περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε και αυτή στα χέρια του Λάμπρου Φιλίππου: «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγελλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου. Ξαφνικά, όμως, ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου, και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο και να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber