Η Τουρκία εγκατέλειψε γυμνούς μετανάστες στις όχθες του Έβρου – Διασώθηκαν 92 άτομα

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον Frontex, διέσωσαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, 92 μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο γυμνοί, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κατηγόρησε την Τουρκία για «απάνθρωπη εργαλειοποίηση» μεταναστών.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, είχαν και σωματικά τραύματα.

Με πλαστικές βάρκες προωθήθηκαν οι 92 μετανάστες

Οι μετανάστες, όπως οι ίδιοι δήλωσαν σε Έλληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Οι ελληνικές αρχές φρόντισαν αμέσως να καλυφθούν οι ανάγκες τους για ένδυση και σίτιση.

Στη φωτογραφία αποτυπώνεται με απάνθρωπο τρόπο η εργαλειοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας φαίνονται γυμνοί μετανάστες 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον Frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 14-10-2022 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν ενενήντα δύο (92) παράνομους μετανάστες χωρίς ενδύματα και ορισμένους εξ αυτών με σωματικά τραύματα. Από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex διαπιστώθηκε ότι προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Όλες οι ανάγκες ένδυσης – σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber