Τι ανέφερε ο κ. Θάνος Πλεύρης για την υποχρεωτικότητα της μάσκας και πού αυτό θα ισχύσει.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ η συζήτηση σχετικά με τη μάσκα θα επικεντρωθεί σε δύο φάσεις. Στο αν και στο πού θα χρειαστεί να είναι υποχρεωτική, όπως είναι στα νοσοκομεία, στα ΜΜΜ και στα πλοία.

"Στον απόλυτο ήπιο βαθμό, αν χρειαστούν σε συγκεκριμένους χώρους να επεκταθεί η χρήση της μάσκας, τότε θα το εξετάσουμε. Ο χειμώνας έχει κι άλλους παράγοντες που επιβαρύνουν, όπως η γρίπη, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει και ο κορονοϊός θα πρέπει να υπάρχει μία στρατηγική, όπως εμβολιασμός, προκειμένου να προστατέψουμε τις ευάλωτες ομάδες", επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Σχετικά με τα σχολεία ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξει συζήτηση με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς σχετικά με το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί στα σχολεία.

"Η λογική μας και στα σχολεία θα είναι να πάμε σε ήπιους περιορισμούς. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουμε συζητήσει", επισήμανε.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα εμβόλια, τονίζοντας πως αυτά που είναι τώρα διαθέσιμα στη χώρα μας προστατεύουν από τη βαριά νόσηση γι΄αυτό θα πρέπει να εμβολιαστούν κυρίως οι άνω των 60 ετών.

"Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θεωρούμε πως θα υπάρχουν εντός του έτους, ωστόσο ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν τώρα", τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber