Τι ισχύει μέχρι τώρα για τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει γνωστή η διενέργεια ερευνών για την δημιουργία επικαιροποιημένων εμβολίων που θα στοχεύουν σε συγκεκριμένες παραλλαγές του κορονοϊού. Προς στιγμήν, εντούτοις, δεν υπάρχει κάποιο ορισμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτά θα είναι διαθέσιμα, αφήνοντας ανοιχτό τον χώρο για εμφάνιση άλλων στελεχών του ιού στο μεσοδιάστημα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο ΣΚΑΪ: "Η Moderna και η Pfizer είναι σε μία διπλή διαδικασία. Διαθέτουν εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο για τη μετάλλαξη Όμικρον και έχουν όμως και ακόμα πιο επικαιροποιημένα, που είναι οι κυρίαρχες υπομεταλλάξεις 4 και 5. Από εκεί και πέρα είναι εγκριτικές διαδικασίες και φάκελοι που πρέπει να κατατεθούν. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα σύντομα να έχουμε αυτά τα εμβόλια εντός το έτους".

Μετά, λοιπόν, την έγκριση των εμβολίων, σειρά έχει η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για να αποφασισθεί ποια θα είναι η πορεία της διαδικασίας. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι πιθανή η απουσία ηλικιακού περιορισμού, ώστε ο κάθε πολίτης να έχει την δυνατότητα να εμβολιαστεί όποτε το επιθυμεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber