Διασώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Σάμο - Μισθωμένο από την Ουκρανία με τετραμελές πλήρωμα αποτελούμενο από έναν Ρουμάνο, δύο Μολδαβούς κι έναν Έλληνα μεταφραστή

Δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικόπτερου Mi 8 που κατέπεσε στη Σάμο, ενώ επιχειρούσε στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο νησί, διασώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ελικόπτερο είχε ριχτεί στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) στο Παλαιχώρι της Σάμου.

Στο ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία επέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί κι ένας Έλληνας μεταφραστής. Κατά πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα από χαμηλό ύψος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Χάρη Ζαβουδάκη, το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία του Αγίου Μηνά. Πιθανότοτατα επιχειρούσε να πάρει νερό και ήταν ενοικιασμένο από την Πυροσβεστική για την κατάσβεση φωτιάς στο νησί. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που ενδεχομένως φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Photo: samos24.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber