«Ο Ιάσονας Αποστολόπουλοςονειρεύεται έναν κόσμο στον οποίο να μη χωράει μέσα το τέρας του ρατσισμού και της ξενοφοβίας»

Στο πλευρό του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου στέκεται η Ιωάννα Παλιοσπύρου στέλνοντας αντιρατσιστικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, στον απόηχο της επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και κυβερνητικά στελέχη.

Αφορμή για την επίθεση εναντίον του στάθηκαν οι καταγγελίες του διασώστη πως οι ελληνικές αρχές πετούν πρόσφυγες στη θάλασσα, την ώρα που και οι αρχές της Ε.Ε. και ο ΟΗΕ έχει δεχθεί σωρεία καταγγελιών για παράνομες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία

«Οι άνθρωποι που μιλούν απαξιωτικά για τους πρόσφυγες δεν ξέρουν πώς είναι να βλέπεις μια βάρκα με δεκάδες χέρια τεντωμένα και να σε παρακαλάνε να πάρεις πρώτα τα μωρά τους για να σωθούν» έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram, τονίζοντας πως «ο Ιάσονας Αποστολόπουλος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να σώζει πρόσφυγες στη Μεσόγειο και ονειρεύεται έναν κόσμο στον οποίο να μη χωράει μέσα το τέρας του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».

Αποστολόπουλος: «Αν αγάπη προς την πατρίδα σημαίνει δολοφονίες προσφύγων τότε είμαι εθνοπροδότης»

Μετά τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος του οποίου η βράβευση πέρυσι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ματαιώθηκε μετά από παρέμβαση του τότε βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ανέφερε τα εξής:

«Αν αγάπη προς την πατρίδα σημαίνει δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα, ΜΑΤ στα πανεπιστήμια, συγκαλύψεις βιασμών, γυναικοκτονίες και αδιευκρίνιστα ποσά στις τσέπες υπουργών, τότε ναι είμαι περήφανα εθνοπροδότης και ανθέλληνας. Η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται. Συνεχίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber