Aris Oikonomou/ SOOC
107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ερευνώνται ως ύποπτοι για τραγικά λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη το καλοκαίρι του 2021

Ούτε λίγο ούτε πολύ 107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φέρεται να καλούνται ως ύποπτοι για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, το καλοκαίρι του 2021.

Σύμφωνα με το Mega, λίγες αφότου το ήρθε στην επιφάνεια το πόρισμα για την καταστροφική πυρκαγιά που απέδιδε το ξέσπασμα του πύρινου ολέθρου σε βραχυκύκλωμα του πυλώνα του ΑΔΜΗΕ, δεκάδες αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θεωρούνται πλέον ύποπτοι για σοβαρά λάθη που οδήγησαν στην καταστροφή.

Από την πλευρά του, ο ΑΔΜΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας ότι η φωτιά και οι καπνοί προκάλεσαν το βραχυκύκλωμα στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ και όχι το αντίθετο.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», στη δικογραφία υπάρχουν πορίσματα πραγματογνωμόνων που αναφέρουν ότι δεν υπήρχε εναέρια επιτήρηση, η αντίδραση των πυροσβεστών ήταν καθυστερημένη, ενώ αποδίδονται ευθύνες για τη μεγάλη αναζωπύρωση της επόμενης ημέρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber