Ο δράστης πρώτα ζήτησε να τον αναλάβει και μετά πήγε να τον κλείσει μαζί του στο κρατητήριο – «Έκανα κάτι που δε θυμάμαι» υποστηρίζει ο 52χρονος

«Είναι χτυπημένος παντού, άσχημα πολύ στο πρόσωπο και δε μπορεί να επικοινωνήσει… Έκανα και ένα ατόπημα, μπήκα στον προθάλαμο… και πήγε να με κλειδώσει μέσα μαζί του! Να με βάλει μέσα στο κρατητήριο» γνωστοποίησε το βράδυ της Κυριακής ο Αλέξης Κούγιας για τον 52χρονο οδηγό που σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά.

Νωρίτερα ο οδηγός είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Κούγια, ζητώντας του να τον αναλάβει ως πελάτη. 

«Είναι στα χέρια της επιστήμης ο κατηγορούμενος. Αν οι γιατροί απόψε επιτρέψουν τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα Σπάρτης, το πρωί (Δευτέρα) θα του ασκηθεί ποινική δίωξη» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Κούγιας

Ιστορικό ψυχώσεως 

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Δεν παντρεύτηκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στους γονείς του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος…
Υπάρχει κάποιο ιστορικό (ψυχώσεως) στην οικογένεια απ΄ ό,τι ενημερώθηκα. Η μητέρα του είναι χρόνια διπολική…
» συνέχισε.
Ένα έγκλημα εκτός λογικής

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο 52χρονος δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ενώ ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν απολογία. «Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Θέλησα να μπω στο κελί που φυλάσσεται και νομίζω ότι διακινδύνευσα. Σε λίγο θα οδηγηθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο….  Είναι ένα έγκλημα εκτός λογικής επεξεργασίας. Ξεκίνησε από μια ανθρωποκτονία διπλή εξ αμελείας».

«Κλειδί» σε ποιο «χτύπημα» του 52χρονου πέθαναν τα θύματα

Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης αφού χτύπησε το μηχανάκι με τους δύο ηλικιωμένους αλλά επέστρεψε στο σημείο άλλες 2 φορές για να τα αποτελειώσει!

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε ότι το πώς θα αντιμετωπιστεί ποινικά ο 52χρονος, εξαρτάται από το πότε ξεψύχησαν τα θύματά του.
Είπε διευκρινιστικά: «Εδώ υπάρχουν πολλά ουσιαστικά και νομικά προβλήματα γιατί το πρώτο στάδιο της συμπεριφοράς του, είναι ένα κλασικό ατύχημα, μία ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Το δεύτερο στάδιο όμως, αν είναι αλήθεια αυτά που μου περιέγραψαν οι αστυνομικοί… αν αυτό αφορά έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, αυτό είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Άρα το θέμα είναι πρώτα να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής πότε έχασαν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι, αν την έχασαν στο πρώτο χτύπημα, τότε έχουμε μία κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Αν όμως ζούσαν τα θύματα, έστω και αν ανέπνεαν μόνο και χτυπούσε η καρδιά τους και τα χτυπήματα που οδήγησαν στην απώλεια της ζωής τους έγιναν μετά, τότε έχουμε διερεύνηση ανθρωποκτονίας που είτε θα είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είτε θα είναι σε κάθε περίπτωση από έναν ακαταλόγιστο άνθρωπο».

Μάλιστα, αν ο 52χρονος «δεν επικοινωνεί, η διαδικασία αναστέλλεται. Γιατί σε ένα ποινικό δικαστήριο, πρέπει ο κατηγορούμενος να μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία» προσέθεσε ο ίδιος.

«Έκανα κάτι που δε θυμάμαι»

Τέλος ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι ο 52χρονος δεν θυμάται τι συνέβη. Του είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Θέλω να είστε ο δικηγόρος μου. Έκανα κάτι που δε θυμάμαι». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber