Αττική: Κάθε μέρα σε 500 σπίτια κόβεται το ρεύμα - Ο εφιάλτης της ρήτρας αναπροσαρμογής

Από αύριο θα ξεκινήσουν να βυθίζονται στο σκοτάδι τα νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν έρθει σε όλους τους πολίτες και πλήττουν ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους. 

Υπήρξε μία περίοδος ανοχής λόγω του Πάσχα ωστόσο αυτή φτάνει στο τέλος της καθώς από αύριο Τετάρτη 27/04 ξεκινούν να εκτελούνται και πάλι οι εντολές των παρόχων ενέργειας για τη διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη.

Ο Κώστας Μανιάτης μιλώντας στο OPEN έκανε γνωστό ότι καθημερινά στην Αττική δίνονται 500 εντολές για διακοπή ρεύματος, με τους παρόχους να μην υποχωρούν και να πιέζουν για την άμεση εκτέλεσή τους.

Ποια είναι τελικά τα ευάλωτα νοικοκυριά;

Ένα ζήτημα που έθιξε είναι η υποτιθέμενη ασυλία που δίνεται στα ευάλωτα νοικοκυριά, στα οποία δεν κόβεται το ρεύμα, που όμως για να χαρακτηριστούν ευάλωτα υπάρχουν συγκεκριμένα τυπικά κριτήρια που αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες που έχουν χτυπηθεί από την εκτίναξη των τιμών του ρεύματος σε πρωτοφανή επίπεδα.

Αύξηση τουλάχιστον 30% «κρυμμένη» στην ρήτρα αναπροσαρμογής

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ρήτρα αναπροσαρμογής που εφαρμόστηκε από το καλοκαίρι του 2021 και πέρασε απαρατήρητη. Οι εργαζόμενοι επισήμαιναν ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής «κρύβει» αύξηση τουλάχιστον 30% την ώρα που ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, υποστήριζε ότι η αύξηση θα κυμανθεί από 1 έως 2 ευρώ.

Μαζικές αγωγές σε εταιρείες ρεύματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Από την μεριά του ο δικηγόρος του ΙΝ.ΚΑ., Αλ. Αλεξόπουλος, της οργάνωσης καταναλωτών που έχει αναλάβει πρωτοβουλία για μαζική αγωγή στην οποία μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 1.000 πολίτες, έκανε λόγο για ληστρική ρήτρα.

Τέλος ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, αναφέρθηκε στο μπαράζ αγωγών από τους δικηγορικούς συλλόγους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber