Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα μαθήματα δωρεάν

Η διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης Coursera σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA) δημιούργησε το πρόγραμμα online μαθημάτων Modern and Contemporary Art and Design Specialization, που υπόσχεται να μας «μυήσει στην τέχνη της εποχής μας», αναφέρει το openculture.

Στο πρώτο μάθημα «Modern Art & Ideas» (Μοντέρνα Τέχνη & Ιδέες), θα μάθετε «πώς οι καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί από το περιβάλλον τους και ανταποκρίθηκαν σε κοινωνικά ζητήματα τα τελευταία 150 χρόνια». Στο δεύτερο, «Seeing through Photographs» (Βλέποντας μέσα από τις φωτογραφίες) (το τρέιλερ του οποίου εμφανίζεται παρακάτω), θα εξερευνήσετε τη φωτογραφία «από τις ρίζες της στα μέσα του 1800 έως σήμερα». Το τρίτο, «What Is Contemporary Art?» (Τι είναι η σύγχρονη τέχνη;) εισάγει έργα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών «που κυμαίνονται από τρισδιάστατα εκτυπωμένα γλυπτά από γυαλί και ίνες έως παραστάσεις σε εργοστάσιο». Το τελευταίο μάθημα, «Fashion as Design» (Η Μόδα ως Σχεδιασμός), δίνει την ευκαιρία «να μάθουμε από κατασκευαστές που εργάζονται καθημερινά με ρούχα – και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τα ξαναβρίσκουμε για το μέλλον».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα μαθήματα δωρεάν. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε στο μάθημα επί πληρωμή, το οποίο κοστίζει 39$ ανά μήνα, το οποίο με τον προτεινόμενο ρυθμό 7 μηνών της Coursera για να ολοκληρωθεί (συμπεριλαμβανομένου ενός «πρακτικού έργου» για κάθε μάθημα) συνολικά στα 273$. Στη συνέχεια, όταν τελειώσετε την εξειδίκευση, θα αποκτήσετε ένα αξιόλογο πιστοποιητικό Κατάρτισης για την αγορά εργασίας. Είτε επιλέξετε τα δωρεάν μαθήματα είτε την πιστοποίηση, θα αποκτήσετε μια κατανόηση της «μοντέρνας τέχνης» και της «σύγχρονης τέχνης» όπως δημιουργούνται και θεωρούνται εδώ στον 21ο αιώνα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber