Την πρόθεσή του να σεβαστεί την τελευταία επιθυμία του πατέρα του να ταφεί στην Κρήτη γνωστοποίησε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη - Στο φως η επιστολή του μουσικοσυνθέτη προς το δήμαρχο Χανίων

Παρέμβαση για το ζήτημα της ταφής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποίησε ο γιος του, Γιώργος, μετά το ζήτημα που προέκυψε το τελευταίο 24ωρο, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η τελευταία επιθυμία του πατέρα του.

Με παρέμβαση μέσω των social media, ο Γιώργος Θεοδωράκης ζητά να γίνει σεβαστή η επιθυμία του πατέρα του. «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…», αναφέρει συγκεκριμένα.

Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη από το 2013 προς τον τότε δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, μέσω της οποίας εξέφραζε την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Σε σχετική ενημέρωση, ο δήμος Χανίων επισημαίνει ότι το περιεχόμενο επιστολής, με την οποία ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης γνωστοποιούσε από το 2013 την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά γνωστοποίησε την Παρασκευή ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ειδικότερα, ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας γνωστοποιήσουμε επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων με εμπιστευτικό πρωτόκολλο στις 5/2/2013, η οποία απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του.

Θεωρώ θεσμική και ηθική υποχρέωση ως Δήμαρχος Χανίων να τιμήσουμε την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, που δεν ήταν άλλη από το να ταφεί εδώ στα Χανιά».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χανίων ανέγνωσε το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία ακολουθεί:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber