Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Σε απόλυτους αριθμούς, μέχρι και χθες το βράδυ, είχαν καταγραφεί στη χώρα μας φέτος 58 μεγάλες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση ίση με 1.161.650 στρέμματα

Δυσανάλογη η αύξηση των πυρκαγιών και της καμένης γης που αφήνουν πίσω τους, σύμφωνα με τα δεδομένα που δίνει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναλύοντας τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (European Forest Fire Information System - EFFIS).

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο αριθμός των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί μέχρι στιγμής για το τρέχον έτος μπορεί να παρουσιάζει σχετικά μικρή αύξηση (26%) σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2020, όμως η συνολική καμένη γη παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 450% ως προς τον αντίστοιχο μέσο όρο της ίδιας περιόδου.

Σε απόλυτους αριθμούς, μέχρι και χθες το βράδυ, είχαν καταγραφεί στη χώρα μας φέτος 58 μεγάλες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση ίση με 1.161.650 στρέμματα!

Σύμφωνα με το meteo, η μέση καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 20.000 στρέμματα το 2021, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας πρώτη στη Μεσόγειο σε καταστροφές από πυρκαγιές, με δεύτερη την Τουρκία.

Πηγή: meteo.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber