Ελεύθερος αφέθηκε 21χρονος που συνελήφθη στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την παραπομπή του στο αυτόφωρο, απ' όπου πήρε αναβολή, ο νεαρός που συνελήφθη για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της φοιτητικής πορείας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Εις βάρος του 21 ετών κατηγορούμενου ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Εισαγγελική έρευνα για την αστυνομική βία

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εμφανίζει αστυνομικούς των ΜΑΤ να ασκούν βία κατά διαδηλωτών στο περιθώριο της φοιτητικής κινητοποίησης, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ήδη, για το περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι διενεργεί διοικητική έρευνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber