Συναγερμός στην Αττική από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Στην Αττική καταγράφονται τα 240 από τα 416 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ανέφερε παράλληλα, ότι η Αττική είναι το επίκεντρο της πανδημίας, την ώρα που η ένταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff, είπε πως αρχικά το αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, όπως επισήμανε. «Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους, ήταν όλα αρνητικά, καθώς και οι έλεγχοι που έγιναν σε επιφάνειες του πλοίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber