Η μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται από την Τετάρτη οδήγησε στην εκκένωση οικισμών και κατασκηνώσεων, ενώ πλέον είναι ορατή και από διαστημικό δορυφόρο

Ορατή από το διάστημα είναι πλέον η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας που κατακαίει δασική έκταση από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στην Κορινθία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 23/07, ενώ η καμμένη έκταση είναι πλέον ορατή από το Διάστημα. 

Οι παρακάτω εικόνες δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων που επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνουν τις φλόγες και την έκταση που κάλυπτε ο καπνός λίγες ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς στις 12:30 την Τετάρτη 22/07, καθώς και το πυρο-νέφος (pyro-cumulus) για το οποίο υπάρχει αναλυτική περιγραφή στο αμέσως ακόλουθο άρθρο. 

Τέλος, η δεύτερη δορυφορική εικόνα που λάβαμε στις 11:45 το πρωί της Πέμπτης 23/07, δείχνει την καμμένη έκταση κάτω από το πυκνό νέφος καπνού καθώς η πυρκαγιά είναι ακόμη ενεργή. 

Υπενθυμίζεται, ότι το απόγευμα της Πέμπτης η περιφέρεια Πελοποννήσου κήρυξε την ανατολική Κορινθία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ διατάχθηκε η εκκένωση του Σοφικού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber