Ο δήμαρχος Βόλου εξύβρισε για μία ακόμα φορά τους κατοίκους, ενώ άδειασε το δημοτικό σχολείο που λειτουργούσε ως πολιτιστικό κέντρο, αλλάζοντας μάλιστα κλειδαριές

Στις Σταγιάτες, το χωριό στο οποίο οι κάτοικοι διαχειρίζονται μόνοι τους το νερό, επέλεξε να μεταβή σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, συναντώντας όμως τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων.

Ο Μπέος, με συνοδεία αστυνομικών πήγε στο χωριό, λίγες ημέρες αφότου εξαπέλυσε ύβρεις, ψεύδη και χυδαίους χαρακτηρισμούς. Οι κάτοικοι αντέδρασαν στην παρουσία του δημάρχου που επιχειρεί να παραδώσει το νερό της πηγής τους, της Κρύας Βρύσης, σε ιδιωτικά συμφέροντα και φώναζαν συνθήματα στην πλατεία του χωριού.

Επικράτησε ένταση, ενώ ο Μπέος τούς χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά «κοπρίτες». Οι κάτοικοι τον αποκάλεσαν «ανεπιθύμητο και ψεύτη», ενώ καλούν σε κινητοποίηση στο παλαιό δημοτικό σχολείο Σταγιατών.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η δημοτική αρχή με τη συνδρομή της αστυνομίας άλλαξαν τις κλειδαριές στο σχολείο που λειτουργούσε ως πολιτιστικό κέντρο, αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα των κατοίκων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν σε ανάρτησή τους:

«Πριν λίγα λεπτά στο αυτοδιαχειριζόμενο από το χωριό, παλαιό δημοτικό σχολείο Σταγιατών, η δημοτική αρχή με την αστυνομία άλλαξαν τις κλειδαριές αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα-περισουσία των κατοίκων! Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται μέσα στον χώρο και έξω περιφρουρώντας το "σπίτι" τους. Η παρουσία όλο και περισσότερων ανθρώπων είναι απαραίτητη!»

Στο πλευρό των κατοίκων είχε ταχθεί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, αφιερώνοντας μάλιστα και τραγούδι στον αγώνα τους.

Διαβάστε επίσης:

Σταγιάτες, Πήλιο: Οι κάτοικοι πήραν στα χέρια τους τη διαχείριση του νερού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber