Νέα έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ

Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόρδας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας σε τουλάχιστον 117.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόρδας κλείνουν από την Παρασκευή και για δύο εβδομάδες τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα γυμναστήρια, τα κέντρα διασκέδασης και άλλοι χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ιδιωτικών και δημοσίων.

Από τα μέτρα προστασίας εξαιρούνται προς ώρας χώροι μαζικής εστίασης όπως καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κλείσει για δύο εβδομάδες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, ενώ στο πλαίσιο των νέων μέτρων λουκέτο για δύο εβδομάδες και όλοι οι παιδότοποι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, θα υπάρξει τις επόμενες ώρες απόφαση και για την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, όπως είχε προεξοφληθεί από νωρίς το πρωί.

Από τα τελευταία κρούσματα, τα 10 χαρακτηρίζονται ως "ορφανά" και προβληματίζουν τους ειδικούς, ενώ για 15 δείγματα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Θετική εξέλιξη αποτελεί το εξιτήριο που δόθηκε στην «ασθενή μηδέν» και το γιο της, που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber