Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο που απεικονίζει αστυνομικούς να την σέρνουν και ένας από αυτούς να την καταβρέχει με τη μάνικα

Σε διαθεσιμότητα έθεσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον αστυνομικό που καταγράφηκε σε βίντεο να καταβρέχει με μάνικα μια γυναίκα ΑμΕΑ έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας στις 20 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο dikastiko.gr, η απόφαση εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και τίθεται σε ισχύ ενόψει του γεγονότος ότι εκκρεμεί διοικητική αλλά και ποινική έρευνα σε βάρος του αστυνομικού. Μπορεί να διαρκέσει μάλιστα έως και 24 μήνες, οπότε θα πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση για τη διοικητική έρευνα που διενεργείται με το ερώτημα της απόταξης γα τον αστυνομικό.

Το βίντεο

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο από την είσοδο του Αστυνομικού τμήματος που απεικονίζει αστυνομικούς με γάντια στα χέρια να σέρνουν εκτός του τμήματος τής Ομόνοιας μία γυναίκα. Να την ακουμπούν στο πεζοδρόμιο, και λίγο αργότερα ένστολος να πιάνει τη μάνικα, που έχουν στην είσοδο του κτιρίου και να καταβρέχει τη γυναίκα, που πλέον έχει σηκωθεί όρθια και περπατά.

Αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό ήταν ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης, ο οποίος είχε αναφέρει πως «…θα ήθελα να πιστεύω ότι το περιστατικό αυτό είναι ένα έναυσμα, μία αφορμή, προκειμένου οι αρμόδιες να αντιμετωπίζουν ορθότερα, πιο αποτελεσματικά και πιο δίκαια περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και να μην ενοχοποιούν αθώους πολίτες και δη δικηγόρους, που τόλμησαν να πράξουν το καθήκον τους».

Ο δικηγόρος -όπως αναφέρει στην κατάθεσή του- και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ζήτησε να κάνει καταγγελία δείχνοντας μάλιστα την ταυτότητά του. Οι αστυνομικοί, όμως, του πέρασαν χειροπέδες.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ήθελαν να πλύνουν τις ακαθαρσίες της γυναίκας, που είχε αφήσει στην είσοδο τού τμήματος. Μάλιστα ο αστυνομικός που έβρεξε με μάνικα την γυναίκα (και τέθηκε τώρα σε διαθεσιμότητα) υποστηρίζει πως το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι προϊόν μοντάζ, καθώς είχαν προηγηθεί, όπως λέει, ανάρμοστες πράξεις από την γυναίκα, η οποία αφόδευσε δίπλα από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος, κάτι που δεν φαίνεται στο βίντεο.

Ο αστυνομικός, είπε ότι στην συνέχεια πήρε την μάνικα για να καθαρίσει το πεζοδρόμιο και παραδέχεται ότι παραφέρθηκε καταβρέχοντας την γυναίκα και λυπάται για το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber