Δεκτή έκανε την αίτηση ακύρωσης διαδικασίας, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για μια 36χρονη γυναίκα από την Κόρινθο, που κατηγορούνταν για απόπειρα απάτης σε βάρος Μοναστηριού στη Σκόπελο, το 2016

Η γυναίκα είχε καταδικαστεί αρχικά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 13 Ιουνίου 2018 σε φυλάκιση 38 μηνών χωρίς αναστολή, εξαγορά και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στη συνέχεια, όταν πήρε την απόφαση έκανε έφεση, αλλά δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να κριθεί ανυποστήρικτη, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Η αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας, αν και υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, έγινε δεκτή και το Δικαστήριο έδωσε αναστολή της ποινής, μέχρι να εκδικαστεί ξανά η έφεση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της γυναίκας Δημήτρη Βούλγαρη, η 36χρονη είχε συλληφθεί ως φυγόποινη και είχε κρατηθεί για τέσσερις μέρες, αλλά αφέθηκε ελεύθερη για κοινωνικούς λόγους (πολύτεκνη, άνεργη και ο σύζυγός της και ένα παιδί τους αντιμετωπίζει καρδιακό πρόβλημα).

Η γυναίκα κατηγορείται για απόπειρα απάτης σε βάρος μοναστηριού στη Σκόπελο, κομπίνα Πανελλαδικής εμβέλειας στην οποία ενέχεται ένας φυλακισμένος που τηλεφωνούσε σε μοναστήρια ή σε εκκλησιαστικά συμβούλια, έλεγε ότι εγκρίθηκε επιδότηση από το ΕΣΠΑ και ζητούσε 5000 € για τα διαδικαστικά.

Για να κατατεθούν τα χρήματα έδινε το όνομα και τα στοιχεία της κατηγορούμενης, γεγονός που ήταν σε γνώση της και με συμφωνία στα 5.000 € να τις δίνει 500 €. Στην περίπτωση του μοναστηριού της Σκοπέλου, η Αστυνομία είχε αποκαλύψει την απάτη, ζήτησε από τη Μητρόπολη Χαλκίδας να μην κατατεθεί το ποσό που ζητούσε ο άγνωστος και η 36χρονη είχε συλληφθεί σε Ταχυδρομείο της Αθήνας, όπου είχε πάει να πάρει τα χρήματα που όμως δεν υπήρχαν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber