Άνοιξαν πανό με μήνυμα κατά της επέκτασης της προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, στην προσαγωγή 4 ατόμων, δημοτών Πειραιά και μελών της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες Α Κοινότητας Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή» προχώρησε το πρωί της Τρίτης η αστυνομία, επειδή ετοιμάζονταν να ανοίξουν πανό διαμαρτυρίας για την επέκταση προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης όπου επισκεπτόταν ο πρόεδρος της Κίνας.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης και μετά από 3 ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στο μεταξύ το θέμα είχε προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες φθάνοντας μέχρι και στη συνεδρίασή της Βουλής από τον βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 Κρίτων Αρσένη.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της πόλης μας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Cosco με πρώτο άμεσο σταθμό την συμμετοχή μας στην πορεία του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη στις 2μμ στην Κλαυθμώνος» τονίζουν σε ανάρτησή τους στο Facebook.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας: «Με απορία και ανησυχία, ρωτάμε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Καραμαλάκη, πιστεύουν πράγματι ότι, οι πολίτες που θέλουν να προβάλουν τη διαμαρτυρία τους για οποιοδήποτε θέμα εντός των πλαισίων της νομιμότητας, πρέπει προηγουμένως να πάρουν την άδειά τους; Γιατί αν το πιστεύουν πράγματι, τους πληροφορούμε ότι κινούνται εκτός των πλαισίων και του Συντάγματος και των νόμων του Ελληνικού Κράτους. Εάν δεν το πιστεύουν, οφείλουν αμέσως να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν με την προσαγωγή τους, να τους αφήσουν ελεύθερους και να ελέγξουν όσους έδωσαν τέτοιες εντολές, ώστε να αποτρέψουν και τώρα και στο μέλλον κάθε αυθαιρεσία».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση εδώ και πολύ καιρό αντιδρά στο έργο που πρόκειται να υλοποιήσει η Cosco στη νότια πλευρά του λιμανιού του Πειραιά, στην Πειραϊκή χερσόνησο, με σκοπό τη δημιουργία δύο θέσεων πρόσδεσης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Υποστηρίζουν ότι το έργο είναι «περιττό» και «παράλογο» σε βάρος της ποιότητας ζωής και της υγείας των κατοίκων, του φυσικού και αρχαιολογικού περιβάλλοντος του Πειραιά, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού.

Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber