Δείτε βίντεο με την πορεία της κακοκαιρίας - Αυξημένα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Όπως ανέφερε και στην προηγούμενη ανακοίνωση το meteo.gr, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το απόγευμα της Κυριακής 12/05. Το νέο κύμα κακοκαιρίας σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό το κέντρο του οποίου θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τρίτη 14/05 και στη συνέχεια θα περάσει πάνω από τη χώρα μας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη κατανομή των βροχοπτώσεων έως και το βράδυ της Παρασκευής 17/05.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής 12/05, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά κύριο λόγο στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία. Τη Δευτέρα 13/05 και την  Τρίτη 14/05 τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Από το απόγευμα της Τετάρτης 15/05 κι έπειτα βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή 17/05 φαινόμενα αναμένονται μόνο στα Βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση (1 έως 4 βαθμούς) με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου μάλιστα τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 αναμένεται άνοδος.

Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Σχετική αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από την Τρίτη 14/05. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή των αναμενόμενων συγκεντρώσεων σκόνης τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 15/05.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber