Ήδη έχουν στήσει πολυήμερο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, ενώ χθες απέκλεισαν συμβολικά και τις σήραγγες των Τεμπών - Τελεσίγραφο μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας για συνάντηση με Δραγασάκη

Εξαιρετικά κρίσιμα χαρακτήρισε τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων ο επικεφαλής των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, Κώστας Τζέλλας.

Ο ίδιος δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι αγρότες σκοπεύουν να κατέβουν άμεσα στην Αθήνα: «Όλα είναι πιθανά, όλα είναι στο τραπέζι. Τίποτα δεν αποκλείεται».

«Ο προσωρινός αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου στις σήραγγες των Τεμπών το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ο αγροτικός κόσμος ασφυκτιά και ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να αγνοούνται τα «πάγια και διαχρονικά αιτήματά του», είπε και συνέχισε:

«Θέλουμε να συναντηθούν άμεσα με υπουργικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, και τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να συζητήσουμε διεξοδικά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου».

Ο κ. Τζέλλας, υποστήριξε ότι αν αυτό δεν συμβεί, «δεν μένει παρά να ισχύσει η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, γεγονός που συνεπάγεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

«Το κόστος παραγωγής είναι εξοντωτικό, δεν αντέχουμε άλλο», πρόσθεσε.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει διάθεση από την κυβέρνηση για συνάντηση με τους αγρότες μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, θα συγκεντρωθούν την Τρίτη στις 4 το απόγευμα στον κόμβο του Πλατύκαμπου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber