Αναλυτικά

Σε 2.330 φθάνει ο αριθμός των μνημείων που εξαιρέθηκαν από το Υπερταμείο και τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού. 

Ύστερα από συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να εξαιρεθούν μνημεία μεγάλης πολιτιστικής αξίας όπως ο Λευκός Πύργος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Κνωσσός, η Σπίναλογκα και ο Τάφος του Λεωνίδα. Από το Υπερταμείο -με βάση τη λίστα- έχουν εξαιρεθεί όλοι οι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας. 

«Η περιπέτεια αυτή μας δίδαξε ότι η πολιτιστική κληρονομιά δεν πρέπει να μπαίνει στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, υπογραμμίζοντας το ρόλο του Συντάγματος στην προάσπιση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προβάλλοντας τη νέα ασπίδα που δημιουργεί η τροπολογία που κατατέθηκε από το ΥΠΠΟΑ.

«Η λέξη ανάκληση τα λέει όλα και τα κλείνει», κατέληξε η υπουργός, αναφερόμενη στο ΦΕΚ. «Αναλαμβάνουμε μια νομοθετική πρωτοβουλία. Από εδώ και στο διηνεκές διασφαλίζονται τα μνημεία. Δεν υπάρχει καμία γκρίζα ζώνη. Το θέμα των 2.330 ακινήτων είναι λήξαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωστής Στρατής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 2330 ΜΝΗΜΕΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber