Εικόνες και βίντεο

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (04.01.2019) σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή. Δεν άργησε όμως να πέσει και πυκνό χιόνι. Μέσα σε μερικά λεπτά, η Κέρκυρα είχε… ασπρίσει.

Λευκό τοπίο τόσο στην πόλη όσο και στα προάστιά της, με μικρούς και μεγάλους να παίζουν… χιονοπόλεμο ή να φτιάχνουν χιονάνθρωπους. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια που χιονίζει τόσο πολύ στην πόλη της Κέρκυρας.

Από το βράδυ της Πέμπτης (03.01.2019) άλλωστε, στα λευκά έχει «ντυθεί» και ο Παντοκράτορας, το ψηλότερο βουνό της Κέρκυρας. Η κακοκαιρία «Σοφία» να προκάλεσε χιονοπτώσεις στην ορεινή Πετάλεια, αλλά και σε άλλα σημεία, κυρίως της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού.

Χθες το βράδυ και με τη θερμοκρασία να πέφτει δυο βαθμούς κάτω από το μηδέν, χιόνισε και στην στην Κληματιά σε υψόμετρο μόνο 220 μέτρων από τη θάλασσα, στον Άγιο Αθανάσιο στη βορειοδυτική Κέρκυρα, στον Άγιο Μαρτίνο στη βόρεια Κέρκυρα, στους Καρουσάδες στη βορειοδυτική Κέρκυρα, αλλά και στην Κάτω Γαρούνα, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της νήσου, σε υψόμετρο 200 μέτρα.

Χιονισμένος είναι και ο Βίστωνας, ένα μικρό γραφικό χωριό κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 360 μέτρων, από τη θάλασσα.

(εικόνες και πληροφορίες από corfupress, enimerosi)

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber