Λουλούδια, πεταλουδίτσες και ολίγον τι από Γ' Ράιχ και αποικιοκρατία

Το λιγότερο οργή έχει προκαλέσει σε πλήθος χρηστών του διαδικτύου η σακούλα δώρου που πουλάει η γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών Jumbo. Λίγο Λονδίνο, πεταλουδίτσες, μία σφραγίδα του... Γ' Ράιχ και γραμματόσημο με την προτομή του... Χίτλερ συνθέτουν τον καμβά από ρετρό εικόνες.

Η «Σακούλα Δώρου Craft Λονδίνο», στην... τιμή των 50 λεπτών, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα των Jumbo, ενδείκνυται για να τυλίξει κανείς τα δώρα που ενδεχομένως θέλει να προσφέρει.

Κάτω από την ταχυδρομική σφραγίδα του Γ' Ράιχ με τον γνωστό αετό με τη σβάστικα που χρησιμοποιούσαν οι ναζί υπάρχει επιπλέον και η στάμπα Ινδοκίνα-Γαλλία, για να υπάρχει και μια essence ... αποικιοκρατίας!

Γενικότερα belle epoque και μεσοπόλεμος αποτελούν το κεντρικό μοτίβο του... κατασκευάσματος αυτού.

Βέβαια έννοιες όπως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σύγχρονη δουλεία, εκμετάλλευση, στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαζικές δολοφονίες, Ολοκαύτωμα, Ναζί, φασισμός ξεφεύγουν ή θέλουν να ξεφύγουν από αυτή την... ειδυλλιακή εικόνα. Χαλάνε ενδεχομένως το image...

Μάλλον για τα Jumbo φάνηκε φυσιολογικό μια αλυσίδα παιδικών παιχνιδιών να πουλά τσάντα με τον Χίτλερ.

Update:

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός και τις σφοδρές αντιδράσεις, η εικόνα κατέβηκε από την ιστοσελίδα των γνωστών καταστημάτων, αν και το προϊόν εξακολουθεί να πωλείται.

Γιώργος Βασιλείου 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber