Χημική επίθεση με δεκάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και παιδιά - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί η απάντηση

Επίθεση με αέριο χλωρίου στο Χαλέπι που δηλητηρίασε 107 ανθρώπους πραγματοποίησαν οι αντικαθεστωτικοί τζιχαντιστές του πρώην Μετώπου Αλ Νούσρα, σύμφωνα με τη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση.

Μεταξύ αυτών που δηλητηριάστηκαν βρίσκονται και παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Επικαλούμενο ιατρικές πηγές, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι είναι "107 τα περιστατικά με συμπτώματα ασφυξίας", μετά έναν πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για 50 τραυματίες. Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για "94 κρούσματα ασφυξίας".

Σύμφωνα με το Sana, ο αρχηγός της αστυνομίας του Χαλεπίου, Έσαμ αλ-Σίλι, ανέφερε ότι "οι τρομοκρατικές οργανώσεις στόχευσαν τις κατοικημένες περιοχές της πόλης με ρουκέτες που περιείχαν τοξικά αέρια, προκαλώντας κρούσματα ασφυξίας μεταξύ των πολιτών", το Σάββατο το βράδυ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε δήλωσή του ότι η χημική επίθεση πραγματοποιήθηκε από μία περιοχή εντός της ζώνης αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους ενόπλους της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε επίσης, ότι προγραμματίζει να μιλήσει με την Άγκυρα για το περιστατικό αυτό, καθώς η Τουρκία έχει αναλάβει ρόλο εγγυητή, για την τήρηση της εκεχειρίας από την ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας.

“Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες που έχουμε, επιβεβαιώνεται κυρίως από τα συμπτώματα της δηλητηρίασης μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης, ότι τα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών στο Χαλέπι, περιείχαν αέριο χλωρίου,” τόνισε στην δήλωσή του, ο Ρώσος υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, η μεγαλύτερη συμμαχία ανταρτών στις βορειοδυτικές επαρχίες του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί η απάντηση

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε από την πλευρά του ότι μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχή των αντικαθεστωτικών στα βορειοδυτικά της Συρίας, για πρώτη φορά μετά την συμφωνία της Ρωσίας και της Τουρκίας για την οργάνωση ουδέτερης ζώνης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το παρατηρητήριο που έχει την έδρα του στην Βρετανία δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στο Χαλέπι, που βρίσκονται κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber