Συνταγές

Yλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
νερό όσο χρειαστεί
200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και λίγο λίγο το νερό, δουλεύοντας με τα χέρια συγχρόνως, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μία βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Κατόπιν, τη χωρίζουμε σε  8-10 ίσα κομμάτια.

Με την βοήθεια ενός πλάστη και λίγο αλεύρι, τα ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμα φύλλα 40-50 εκ. και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα. Κλείνουμε κάθε φύλλο τυλίγοντάς το σε μακρόστενο, λεπτό ρολό και κατόπιν μαζεύοντάς το σε μια μικρή κουλούρα.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τις τηγανίζουμε 2-3 μαζί ώσπου να χρυσίσουν και από τις 2 πλευρές. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε.

Γεωργιάδης Μάκης - tovima.gr/gefsignostis

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber