Αναπτύσσονται βακτηρίδια

Ενδεχομένως, να μην πηγαίνει το μυαλό σας, αλλά ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα σας, είναι οι πετσέτες. Και είναι αυτές που χρειάζονται τακτικά αλλαγή, καθώς μπορούν να κουβαλάνε βακτήρια, όπως το E. coli, που οδηγούν σε τροφική δηλητηρίαση.

Ερευνητές εξέτασαν 100 πετσέτες κουζίνας που χρησιμοποιούνταν για πολύ καιρό και οι 49 από αυτές είχαν αναπτύξει βακτήρια.

Σίγουρα, ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιεί μια πετσέτα, ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, αφού περισσότεροι άνθρωποι σημαίνει μεγαλύτερη χρήση, άρα περισσότερες και οι πιθανότητες. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος που ζει μόνος του δεν είναι επίσης, «εκτεθειμένος» σε διάφορα μικρόβια.

Για παράδειγμα, ο πιο εύκολος τρόπος μετάδοσης βακτηρίων είναι το ωμό κρέας. Όταν καθαρίζετε το κρέας ή το κοτόπουλο και μετά καθαρίζετε τα χέρια με την πετσέτα, υπάρχουν πιθανότητες να μεταφέρετε επικίνδυνα βακτήρια. Γι’ αυτό όταν έρχεστε σε επαφή με ωμό κρέας, θα πρέπει πάντα να πλένετε καλά πρώτα τα χέρια σας.

Οι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν να αλλάζετε τις πετσέτες της κουζίνας κάθε ημέρα. Επίσης, για να μειώσετε τις πιθανότητες της διάδοσης μικροβίων, να έχετε ξεχωριστές πετσέτες.

Άλλη δηλαδή για το καθάρισμα των πάγκων, άλλη για το καθάρισμα των χεριών, όταν μαγειρεύετε και άλλη για το σκούπισμα των συσκευών. Τέλος, οι πετσέτες πρέπει να πλένονται, πάντα, σε υψηλές θερμοκρασίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber