31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου

Για τρίτη χρονιά ο κινηματογράφος της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής επιστρέφει στην Αθήνα, με πρεμιέρες στο 3ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA, από τις 31 Μαϊου έως και τις 6 Ιουνίου. Οι προβολές θα λάβουν χώρα στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax, στη Λεωφόρο Κηφισίας 29.

Η αυλαία ανεβαίνει με την πανελλήνια πρεμιέρα, την Πέμπτη 31/5, της ισπανικής ταινίας «Το Μυστικό της Πεταλούδας» από τον μαέστρο των θρίλερ, Ντάνιελ Καλπαρσόρο (Ποιος Κλέβει Ποιόν;) με πρωταγωνιστή τον Ραούλ Αρέβαλο (Το Μικρό Νησί). 

Τη λήξη του Φεστιβάλ, την Τετάρτη 6/6, θα σημάνει η νέα αργεντίνικη ταινία δράσης «Μαύρο Χιόνι», στην οποία ο Ρικάρντο Νταρίν (Το Μυστικό στα Μάτια της) θα έρθει αντιμέτωπος με τον Λεονάρντο Σμπαράλια (Ιστορίες για Αγρίους).

Επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ είναι ο βραβευμένος με Goya σκηνοθέτης Φέλιξ Βισκαρέτ, ο οποίος θα παρουσιάσει την ταινία «Οι Μάσκες της Αβάνας» βασισμένη στο best-seller του Λενονάρδο Παδούρα (εκ. Καστανιώτη), με πρωταγωνιστή τον μυθιστορηματικό επιθεωρητή Κόντε.

Η μούσα του Αλμοδοβάρ, Ρόσι ντε Πάλμα, η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Ναταλία Ορέιρο, ο Ρον Πέρλμαν (Hellboy, Η Πεντάμορφη και το Τέρας) και η Σεσίλια Ροτ (Όλα για τη Μητέρα μου) πρωταγωνιστούν σε ταινίες πρώτης προβολής, στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος εγκαινιάζεται η προ-φεστιβαλική δράση «cortoFeCHA», σε συνεργασία με το Hellenic American College, όπου θα παρουσιαστούν ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22 ) στις 29 Μαΐου στις 19.00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του FeCHA - Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 2018 στην ιστοσελίδα fecha.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber