Κεντρικός στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών σε θέματα αναπηρίας

Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και εξοικείωσης με την αναπηρία, βρίκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Μαρτίου στον δήμο Αθηναίων, η οποία θα διαρκέσει όλο τον μήνα.

Πρόκειται για βιωματικές ομιλίες σε σχολεία, δράσεις ενημέρωσης και εξοικείωσης με την αναπηρία, καλλιτεχνικά και χορευτικά δρώμενα κ.α.

Κεντρικός στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών σε θέματα αναπηρίας, η συνειδητοποίηση και κατανόηση της πραγματικότητας της κατάστασης αυτής και η ανάγκη ενεργούς συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Μεταξύ άλλων έχουν προγραμματιστεί 27 ομιλίες σε 16 σχολεία του δήμου, έκθεση κοσμημάτων που μεταφέρουν μηνύματα με εναλλακτικές μεθόδους όπως η Braille -γραφή των τυφλών- η Νοηματική -η γλώσσα των κωφών- ή το σύστημα Makaton, δημιουργική απασχόληση για παιδιά με αυτισμό και διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή κ.α.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber