Πλημμύρες, ζημιές καικατολισθήσεις

Τεράστιες καταστροφές αντιμετωπίζει ο νομός Τρικάλων, καθώς συνεχίζονται για όγδοη συνεχόμενη ημέρα οι ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ χιόνι πέφτει στα ορεινά και ημιορεινά έως και σήμερα.

Δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, όπως και μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι αγρότες για άρδευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ζημιές παρατηρούνται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε κατοικίες με την εισχώρηση νερών σε αυτές, ενώ πολλές είναι οι καταστροφές και σε κτηνοτροφικές μονάδες, με τους κτηνοτρόφους να αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε αυτές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, εστιάζεται στη Δημοτική Ενότητα Πιαλείας του δήμου Πύλης, με την εκκένωση κατοικιών, καθώς η διάβρωση του εδάφους και οι κατολισθήσεις προκαλούν έντονη ανησυχία σε όλους τους κατοίκους του χωριού. 

Το χιόνι, προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης, σε ορισμένα σημεία, όπως από την περιοχή της Καστανιάς και πάνω, ξεπερνά το ένα μέτρο, ενώ τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που έχουν συγκεντρωθεί στα πεδινά του νομού. 

Η ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ ο Ληθαίος ποταμός, σε ορισμένα σημεία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα φυσιολογικά του όρια, όπως και οι ποταμοί Ανάποδος, Παλαιοπόταμος και Πάμισος, που έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις παραποτάμιες περιοχές.

Εικόνα: trikalaola.gr*

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber