Τι αναφέρουν στα tweets τους

Αντιδρούν στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, να χορηγήσει 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, μέσω Twitter.

Οι δύο αναρτήσεις είναι σχεδόν ταυτόσημες, καθώς επικαλούνται μεν την "ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης", εκφράζουν όμως τη δυσαρέσκεια και τη λύπη των επικεφαλής των δύο διπλωματικών αποστολών για το γεγονός. Τα δύο tweets συνοδεύονται ακόμη από φωτογραφίες με τις πλάκες που είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς, του Τζορτζ Τσάντες και άλλων Αμερικανών που εκτελέστηκαν από τη 17 Νοέμβρη.

Πιο αναλυτικά, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, αναφέρει στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μια πλάκα αφιερωμένη στη μνήμη των 4 Αμερικανών και του Έλληνα, οδηγού του Τζορτζ Τσάντες, που δολοφονήθηκαν από τη 17 Νοέμβρη:

«Προσθέτω τη φωνή μου σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας που εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη. Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η σημερινή άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους».

Η δε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Σμιθ, με ανάρτησή της στα ελληνικά, η οποία συνοδεύεται από μία πλάκα η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς, αναφέρει:

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber