Αυγά

Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα σίγουροι για το πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που έχουμε στο ψυγείο μας.

Πολλές φορές συνειδητοποιούμε πως δεν ήταν τελικά τόσο φρέσκα όσο νομίζαμε, παρά μόνο όταν τα έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει σε κάποιο φαγητό με... δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τελικά είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή όχι. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα βάζο ή ένα ποτήρι γεμάτο με νερό! Βάζουμε το αυγό μέσα στο νερό και με βάση το παρακάτω συγκρίνουμε τη θέση του και καταλαβαίνουμε πόσο φρέσκο είναι.

Βήμα πρώτο:

Γεμίστε ένα μπολ με νερό. Προσέξτε η στάθμη του να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να επιπλεύσει στο νερό το αυγό υπό δοκιμή.

Βήμα δεύτερο:

Τοποθέτησε προσεκτικά το αυγό μέσα στο μπολ και παρατήρησε την κίνησή του. Τα φρέσκα αυγά βυθίζονται και κάθονται στον πάτο του μπολ, ενώ αυτά που είναι χαλασμένα επιπλέουν στην επιφάνεια.

Βήμα τρίτο:

Τέσταρε προσεκτικά όλα τα αυγά που έχεις στο ψυγείο καθώς μπορεί κάποια από αυτά να είναι φρέσκα και κάποια χαλασμένα, παρόλο που ήταν στην ίδια παρτίδα.

Προσοχή: Εάν ένα αυγό βυθιστεί αλλά όταν το σπάσεις μυρίζει περίεργα, δεν πρέπει να καταναλωθεί. Ακόμη και εάν δεν είναι χαλασμένο, δεν χρειάζεται να πάρεις το ρίσκο.

Η επιστημονική εξήγηση Τα φρέσκα αυγά πάντα βυθίζονται καθώς δεν υπάρχει αέρας μέσα στο κέλυφός τους. Από την άλλη, τα χαλασμένα αυγά περιέχουν αέρα, προϊόν της εξάτμισης μέρους του υγρού τους που σημειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber