Ένας απρόσμενος επισκέπτης αναστάτωσε πριν από λίγες ημέρες τους κατοίκους της Βόρειας Ικαρίας, καθώς τις βραχώδεις ακτές του νησιού, στην περιοχή του Αρμενιστή, είχε προσεγγίσει ένα σπάνιο είδος φάλαινας.   

Οικολογικές οργανώσεις φρόντισαν να απομακρύνουν το θαλάσσιο θηλαστικό, καθώς ήταν επικίνδυνη η παραμονή του τόσο κοντά στα βράχια ενώ ήταν ήδη τραυματισμένο. Το ζώο παρέμεινε περίπου στα 50 μέτρα από την ακτή και έπειτα τα ίχνη του χάθηκαν.     

Πρόκειται για το είδος «ζιφιός», το οποίο συνήθως συναντάται σε ολιγομελείς ομάδες, σε περιοχές όπου υπάρχουν απότομα θαλάσσια φαράγγια. Έχει μήκος 5-7 μέτρα και βάρος 2-3 τόνους. Η περιοχή βορειοανατολικά της Ικαρίας θεωρείται από τις σημαντικότερες στην ανατολική Μεσόγειο για τις φάλαινες, καθώς είναι μεταναστευτικό πέρασμα αλλά και περιοχή με μόνιμους πληθυσμούς. 

Η οργάνωση «Αρχιπέλαγος» έχει καταγράψει τους πληθυσμούς γύρω από το νησί. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber